Opustenej dodávke je na Orave dobre. Vrak po nehode nie a nie odísť

TRSTENÁ – Našich čitateľov sme 8. novembra informovali o dodávke, ktorá prekáža v prístupe na sídlisko z hlavnej cesty I/59. Dodávku tam nechal majiteľ po nehode s autom ukrajinskej poznávacej značky. Po rozhovore s mestskou políciou sme zistili, že ešte v ten deň príde čiastočné riešenie. Prišlo.

396586613_310178551961009_2213438702903543462_n Dodávka vo farbách zapadajúceho slnka. Foto: David Markovič

Čiastočné riešenie, o ktorom sme informovali v predchádzajúcom článku, spočívalo v presunutí dodávky o pár metrov mimo cestu. Vodiči teda skutočne majú väčšiu voľnosť pri vjazde na sídlisko Západ, dodávka však od každého návštevníka vyberá estetické mýto.

Na hromade kameňov, materiálu a štrku dodávka naďalej ostala stáť ako tichý strážca, ktorý však už aspoň neprekáža. Žilinský Štandard sa dozvedel, že situáciu rieši slovenská polícia v spolupráci s poľskou (dodávka mala poľskú poznávaciu značku). Či sa vodiča podarilo vypátrať, zatiaľ známe nie je.

V súvislosti s touto témou sa plynulo presúvame do Žiliny. Mesto totiž od októbra 2023 eviduje viac ako 165 autovrakov rozmiestnených po meste a mestských častiach. „Každému z nich sme sa venovali individuálne. Išlo o mravenčiu, časovo náročnú prácu, ktorá sa napokon vyplatila nad naše očakávania. Aktuálne máme v riešení iba 17 vozidiel, čo znamená, že zvyšné autá sa nám z ulíc mesta podarilo odstrániť a uvoľnilo sa tak 148 parkovacích miest,“ vyjadril sa hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

V Žiline očividne parkujú predovšetkým vraky slovenského pôvodu. Foto: mesto Žilina