FOTO: Biela dodávka straší ľudí. Zaparkovaná je tam už niekoľko týždňov

TRSTENÁ – Opustená dodávka stojí na ceste ako pripomienka dopravnej nehody, ktorá sa stala pri vstupe do mesta Trstená už pred niekoľkými týždňami. Majiteľ ju jednoducho nechal pri krajnici na ceste na sídlisko a odišiel. Miestnym tým veľkú službu nepreukázal.

IMG_20231107_094026 Dnes (7. novembra) by sa mal problém čiastočne vyriešiť. Foto: David Markovič

Biela dodávka pochádza z Poľska, teraz je už však bez EČV a s výrazným poškodením odstavená pri vstupe na sídlisko Západ v Trstenej. Hoci priamo neblokuje cestu, miestnym vodičom znepríjemňuje obchádzanie sa na tejto úzkej prístupovej ceste. „Treba to vytiahnuť na hlavnú cestu a volať štátnu políciu, keď mestská je neschopná. Už tri týždne to tam obchádzame,“ vyjadril sa na sociálnej sieti nespokojný vodič.

Zaujímalo nás, ako ku problému pristúpilo mesto. „Situácia sa riešila cez Centrum policajnej a colnej pomoci, čo je styčný bod medzi slovenskou a poľskou políciou. Tam sa riešil pôvod auta, či náhodou nie je kradnuté,“ vyjadril sa predstaviteľ mestskej polície pre Žilinský Štandard.

Podľa jeho slov majiteľ auta zmizol a o svoju dodávku sa viac nezaujíma. „V súvislosti s týmto autom sa konajú právne kroky a práve dnes sme už pripravení problém čiastočne vyriešiť,“ dodal, pričom viac nám prezradiť nechcel. Nedozvedeli sme sa teda, či auto odtiahnu, alebo len posunú mimo cesty.

O výsledku čiastočného riešenia tohto problému budeme našich čitateľov informovať.