Zloženie elitného prvého koša pred žrebom na majstrovstvá Európy 2024 je známe

Zloženie elitného prvého koša pred žrebom na majstrovstvá Európy 2024 je známe. Slováci, ktorí majú po nedeľňajšom zápase miesto v treťom výkonnostnom koši, sa môžu na majstrovstvách ocitnúť v skupine s Nemeckom, Portugalskom, Francúzskom, Anglickom, Španielskom alebo Belgickom.

Slovensko - Island Juraj Kucka (Slovensko) oslavuje postup na ME 2024. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Žrebovanie turnaja sa uskutoční 2. decembra od 18.00 h. v Hamburgu. Dvadsaťštyri účastníkov majstrovstiev Európy rozdelia v osudí žrebu do štyroch košov podľa rebríčka zostaveného na základe výsledkov v kvalifikácii.

Euro 2024 sa uskutoční od 14. júna do 14. júla v desiatich nemeckých mestách a o titul zabojuje 24 tímov.

(sportweb, sportnet)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac