Skutočný test vlády Roberta Fica

Vláda Roberta Fica získala dôveru parlamentu, poslanci schválili jej program Robert Fico, Peter Pellegrini a Robert Kaliňák. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Vláda získala dôveru, je to logický dôsledok výsledku volieb a vzniku vládnej koalície.

Vláda získala väčšinu, ktorá volá po zmene v našej politike v otázke vojny na Ukrajine, čo je len správne. Nová väčšina sľubuje inú politiku k dúhovej ideológii, k nahrádzaniu manželstva experimentmi a najmä zastaviť ideologické kampane nasmerované na žiakov či pacientov. Nová vláda má byť schopná iným spôsobom hájiť naše ekonomické záujmy v EÚ, čo sa osobitným spôsobom týka automobilového priemyslu a zelenej politiky. Nová vláda má povinnosť ukončiť vojny policajtov a zaviesť zákon a poriadok do bezpečnostných zložiek.  

Každé vládnutie prináša problémy, a tak to bude aj s novou vládou Roberta Fica. Niektoré ministerské nominácie nám to už ukazujú, a veci sa budú len zhoršovať.

Skutočný test vlády Roberta Fica však bude vyzerať inak.

Všetky vyššie opísané kľúčové témy sú v konflikte s aktuálnym smerovaním EÚ a NATO. Sú v protiklade k tomu, čo dnes reprezentuje Európska komisia von der Leyenovej, rozhodujúce veľké štáty a vlády v Berlíne a Paríži, ale aj blízke krajiny z V4, Česko a povolebné Poľsko.

Fico sa preto nebude môcť oprieť o V4, nebude mať ani iného silného spojenca medzi európskymi socialistami.

Skutočným testom Ficovej vlády preto bude, aby sa Slovensko nedostalo do izolácie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami