Psičkári, pozor: Na ulici sú nastražené kúsky mäsa s ostrými špendlíkmi

DOLNÝ KUBÍN/KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – Či ide o nevydarený žart, pomstu alebo nezdravý úsudok, situácia v časti Kňažia pobúrila a vystrašila mnohých psíčkarov. Na ulici totiž niekto poschovával kúsky klobásy, do ktorej vopchal desiatky špendlíkov. Pri zjedení by to mohlo mať pre zviera fatálne následky.

409984883_750998150406295_5061216529153898041_n Buďte pri prechádzkach so psom opatrní. Foto: Facebook/Kňažia

Na sociálnych sieťach sa objavilo varovanie s fotografiou. V Kňažej pri krčme našli dva kusy klobásy s desiatkami na tesno napichaných špendlíkov. Účelom bolo zrejme ublížiť nejakému zvieraťu. Miestne občianske združenie Kubínsky Útulkáč varuje psíčkarov, aby si dali pozor.

„Pokiaľ váš psík niečo zjedol, správa sa apaticky alebo neštandardne, ihneď kontaktujte veterinárneho lekára. Každá minúta sa bude počítať,“ uviedli na svojom facebookovom profile.

Niektorí ľudia si myslia, že ide o pomstu za to, že majitelia po svojich domácich miláčikoch neodpratávajú exkrementy. Iní zas tvrdia, že ide o dielo psychicky narušeného človeka.

Problém nebezpečného mäsa sa netýka iba Oravy, ale aj Kysúc. „Máme tu ženu, ktorá z piateho poschodia vyhadzuje takto nastražené mäso z okna. My, psičkári, si potom musíme dávať pozor a odhadzovať to do kontajnerov, aby to naše psy nezožrali,“ vyjadril sa pre Žilinský Štandard Peter K. z Kysuckého Nového Mesta.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok