Nehoda autobusu na východe: Výsledkom sú desiatky zranených

VÝCHODNÉ SLOVENSKO – Uplynulý víkend poznačila nehoda autobusu v trebišovskom okrese, ktorá si vyžiadala ľahké zranenia 34 osôb. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie nielen pre ublíženie na zdraví, ale aj všeobecné ohrozenie.

410928124_813051480831556_5656246687968323467_n Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky a pomáhali aj dobrovoľníci. Foto: Záchranná služba Košice

V nedeľu ráno (17. 12.) o 6.25 hod. došlo medzi Dargovom a Sečovcami v okrese Trebišov k dopravnej nehode autobusu. Hrozivo vyzerajúca situácia si našťastie nevyžiadala obete na životoch, ani ťažké zranenia. „Podľa doterajších zistení 58-ročný vodič, štátny občan Ukrajiny, viedol autobus zn. Neoplan smerujúci k ukrajinským hraniciam na pravidelnej medzištátnej linke a na priamom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin zišiel s vozidlom mimo vozovky a prevrátil sa tam v poli na pravý bok,“ uviedla pre Košický Štandard košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Spresnila, že v čase dopravnej nehody sa v autobuse viezlo 53 cestujúcich vrátane dvoch vodičov. Všetky osoby boli prevezené posádkami RZP a autobusom HaZZ do nemocníc v Košiciach a v Trebišove. „Podľa predbežných lekárskych správ 34 osôb utrpelo ľahké zranenia, z toho 9 cestujúcich poranenia s dobou liečenia od 7 do 42 dní a 25 osôb do 7 dní. Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodičovi, ktorý v čase nehody viedol autobus, bol odobratý biologický materiál na toxikologické vyšetrenie,“ vysvetlila hovorkyňa.

Na miesto bol prizvaný znalec z odboru cestná doprava. „Počas dokumentovania prípadu poskytli potrebnú súčinnosť aj pracovníci výjazdového krízového intervenčného tímu – Ipčko Prešov i pracovníčky Slovenskej humanitnej rady – Blue Dot Michalovce. Vec na mieste prevzal trebišovský policajný vyšetrovateľ, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví v súbehu s trestným činom všeobecné ohrozenie,“ uzavrela Mésarová. Autobus bol zaistený pre znalecké skúmanie. Presná príčina vzniku dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.