VIDEO Inšpirujte sa obľúbenou speváčkou: Poďte ďalej, priatelia, užite si Vianoce

KOŠICE – Speváčka Anka Gajová z Košíc je na sociálnej sieti mimoriadne aktívna. Je rada, ak môže potešiť svojich priaznivcov informáciami zo svojho pracovného, ale aj súkromného života. Najradšej však oslovuje deti, ktoré ju poznajú ako rozprávkovú mamku UsmievAnku. A kedy je ten najvhodnejší čas na potešenie a rozveselenie, ak nie počas Vianoc?

Pod stromčekom Anka Gajová miluje Vianoce, ktoré trávi so svojou milovanou rodinou. Foto: fcb A.G.

V uplynulých hodinách zverejnila umelkyňa na internete krásne video, v ktorom umožnila nahliadnuť do svojho súkromia. A ktovie, možno aj niekoho inšpirovala, ako si môže sviatočne vyzdobiť svoju domácnosť a pripraviť nádherné vianočné stolovanie. K tomu Anka pridala pozvanie pre priaznivcov na návštevu ich rodinného hniezda, i niekoľko ďalších milých a úprimných slov. Nezabudla však ani spomienku na drahých, ktorí už navždy odišli.

„Vitajte a poďte ďalej, priatelia, užite si s nami slovenské Vianoce – drevo, šúpolie, slamienky, jabĺčka, orechy, háčkované dekorácie, starý 65-ročný porcelán, pôvodné tkaniny, doma tkaný ľan a obrusy vyšívané mojou starkou, tkané koberce, ručne vyrezávaný betlehem… cítim nostalgiu, detstvo, prítomnosť nebohej babičky a mamky…“

Vymenovanie krásnych starodávnych veci je pochopiteľné, keďže UsmievAnka veľmi rada spomína na svoje detstvo, ktoré prežila na dedine v babkinom dome spolu so sesternicami a bratrancami. Mimoriadne nádherné spomienky ju viažu k najkrajším sviatkom roka – k Vianociam, keď bolo v tých rokoch všade plno snehu a nechýbali pravá dedinská sánkovačka ani guľovačka. Malá Anička prišla po takejto zaberačke domov vymrznutá na kosť a vyhrievala sa potom na prípecku.

Do zverejneného videa zvolila Anka Gajová hudobný podmaz, ľudovú pieseň z filmovej rozprávky Perinbaba, ktorú sama naspievala. Venovala ju všetkým ľuďom dobrej vôle.