Mesto na Spiši otvorí cvičebňu. Čo všetko ponúkne zariadenie po 300-tisícovej investícii?

KROMPACHY – V Krompachoch na multifunkčnom ihrisku na Okruhlisku spustia 8. januára o 15:00 do prevádzky gymnastickú cvičebňu, ktorá bude slúžiť školám, športovým klubom i verejnosti. Prítomné bude aj vedenie mesta a poslanci.

Nová cvičebňa v Krompachoch Niekoľkostotisícová investícia bude slúžiť školám, klubom aj verejnosti. Foto: Krompachy

Multifunkčné ihrisko na Okruhlisku je Krompašanom k dispozícii niekoľko rokov. Ako ďalej uviedlo mesto Krompachy na svojom webe, v lete hostilo koncerty, aj iné mestské podujatia. Doposiaľ nevyužitý priestor budovy ihriska sa vďaka financiám z Fondu na podporu športu za niekoľko uplynulých mesiacov zmenil na vynovenú a modernú cvičebňu. Pribudli tu tiež sociálne zariadenia, sprchy a šatne. Celý objekt bol navyše kompletne zateplený. Vyžiadalo si to injekciu vo výške 316-tisíc eur.

Nová gymnastická cvičebňa v Krompachoch zvonku. Foto: Krompachy

Mesto zas z vlastných zdrojov vyčlenilo financie na kompletné vybavenie novej cvičebne: stroje na cvičenie, cvičebné a posilňovacie náčinie, činky, lopty a ďalšie komponenty. Celková výška investície Krompách bola takmer 23-tisíc eur. V cvičebni nechýbajú moderné silové klietky pre základné cviky – drepy, bench press – a vďaka zabudovaným kladkám je možné využiť ich tiež na desiatky iných cvikov v závislosti od toho, či ide o funkčný, kondičný, rehabilitačný alebo silový tréning.

Cvičebňa je rozdelená na telocvičňu a posilňovňu

Pre cvičencov s vlastnou váhou sú tu päť metrov dlhá rúčkovacia dráha (tzv. monkey bar), doska na lezenie (peg board), ale aj bradlá a množstvo hrázd. K dispozícii sú takisto tzv. jednoručky, kettlebelly, rôzne lopty a náradie pre atletiku a gymnastiku ako žinenky, kolky a frekvenčný rebrík.

Nová cvičebňa je rozdelená na telocvičňu a posilňovňu. Foto: Krompachy

Ako Košický Štandard informoval vedúci oddelenia školstva, kultúry a športu Mestského úradu v Krompachoch Ján Znanec, zariadenie je rozdelené na posilňovňu a telocvičňu. V tej môže naraz cvičiť 10 až 12 návštevníkov, v posilňovni 5 až 6 ľudí. Hoci cvičebňa bude oficiálne otvorená v pondelok 8. januára, záujem o rezerváciu termínov evidujú už teraz. „Nahlásili sa niektoré kluby i verejnosť a cvičebňa sa pomaly obsadzuje,“ priblížil Ján Znanec.

Predpoludnia budú patriť školám, verejnosť si zacvičí večer

Súčasťou otvorenia by mala byť ukážka cvičenia členov Spartan Training Group Krompachy. „Čo sa týka športov, očakávame skupinky na gymnastické cvičenia aj aerobik. Verím, že rovnako využívaná našou mládežou bude posilňovňa, ktorá má pekné vybavenie.“ Podľa vedúceho oddelenia školstva, kultúry a športu návštevníkom bude k dispozícii stále jeden správca. Dohromady budú dvaja, v prípade potreby im dopoludnia vypomôže ďalší kolega.

Záujemcovia o rezerváciu sa už prihlasujú. Foto: Krompachy

V pondelok až piatok medzi 8.00 a 14.00 hod. (okrem prázdnin a sviatkov) budú mať cvičebňu k dispozícii školy a školské zariadenia. Ak by nemali rezerváciu tie, bude možné rezervovať si priestory individuálne. Od 14.00 do 17.00 hod. bude cvičebňa vyhradená športovým klubom, združeniam a organizáciám. Medzi 17.00 a 20.00 hod. si bude môcť zacvičiť verejnosť.

Skupinka cvičencov zaplatí 15 eur, študenti majú zľavu

V pondelok až piatok počas prázdnin a sviatkov bude cvičebňa medzi 8.00 a 14.00 hod. bezplatne slúžiť deťom do 15 rokov v sprievode dospelej osoby. Medzi 14.00 a 17.00 hod. bude k dispozícii športovým klubom, združeniam a organizáciám, od 17.00 do 20.00 hod. verejnosti.

Verejnosť si bude môcť zacvičiť aj v sobotu a nedeľu od 12.00 do 20.00 hod. Jednorazový vstup do cvičebne bude stáť tri eurá, študenti s trvalým pobytom v Krompachoch zaplatia o euro menej. Poplatok pre organizovanú skupinu na hodinu bude 15 eur, mesačná permanentka na dvanásť vstupov stojí 30 eur.

(Použitý zdroj a foto: krompachy.sk)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok