Nový štadión a viac športových podujatí. Aký bude rok 2024 pre šport na Liptove?

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Šport na Liptove čakajú lepšie časy. Mesto už totiž dlhodobo radí šport a jeho rozvoj medzi svoje priority. Dôkazom toho je aj vytvorenie Európskej komunity športu, medzinárodnej iniciatívy, ktorá má za cieľ zlepšiť spoluprácu troch miest práve v oblasti športových a pohybových aktivít.

ŠPort v Liptovskom Mikuláši Mesto dlhodobo zapája do športových aktivít ľudí všetkých vekových kategórií. Foto: Facebook/Liptovský Mikuláš

Žilinský Štandard informoval čitateľov o tom, že trojlístok zložený z Liptovského Mikuláša, Kežmarku a poľského Noweho Targu vytvoril v roku 2023 Európsku komunitu športu. Liptovský Mikuláš, z ktorého pochádza aj prvý slovenský olympijský víťaz, si tak vzal na rok 2024 odvážne predsavzatia.

Počas tohto roka plánuje Európska komunita športu usporiadať rôzne športové súťaže a podujatia pre širokú verejnosť. Ich cieľom je zapojiť do nich ľudí naprieč všetkými vekovými kategóriami. Nezabúda sa ani na jednotlivcov so zdravotným znevýhodnením.

„V roku 2024 plánujeme ako EKŠ usporiadať napríklad hokejový turnaj miest, priateľské zápasy miest vo futbale, basketbalový a volejbalový turnaj, cyklistické preteky, športové dni pre seniorov aj ľudí so zdravotným znevýhodnením,“ vyjadril sa pre našu redakciu Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

V Liptovskom Mikuláši dokončia rozsiahlu rekonštrukciu futbalového štadióna MFK Tatran, začnú s rekonštrukciou skateparku a pripravia mnoho lokálnych športových podujatí. „Naším cieľom je, aby mali naši obyvatelia radosť z cvičenia, aby boli zdravší a aby ich šport spájal,“ dodal Sokolský.