Stredisko športu na Liptove. Mesto olympijských víťazov má odvážne ciele

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Mesto žije už dlhé roky športom. Vášeň k pohybu viedla vedenie mesta ku snahám získať prestížny titul Európska komunita športu 2024, o ktorý sa uchádza spoločne s mestami Kežmarok a Nowy Targ (Poľsko).

391651638_731357279035382_7434940677588641596_n Mesto v športe hrdo reprezentujú aj mladí. Foto: mesto Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš je totiž prvé mesto, s ktorým predstavitelia Slovenského olympijského a športového výboru podpísali v roku 2022 Memorandum o spolupráci. Cieľom bolo podporovať tamojší rozvíjajúci sa šport a pozitívny vplyv na mládež, informovala o tom radnica na facebookovom účte.

Z Liptovského Mikuláša pochádza prvý olympijský víťaz Slovenska Michal Martikán, zabudnúť nemôžeme ani na rodáčku Petru Vlhovú, profesionálnu zjazdovú lyžiarku a zlatú medailistku.

„V meste na športovom poli pôsobí vyše 150 klubov a združení,“ uviedla na svojej stránke radnica, ktorá dlhodobo prezentuje šport ako jednu zo svojich priorít.

Liptovský Mikuláš, Kežmarok a Nowy Targ plánujú usporiadať rôzne športové súťaže a podujatia pre širokú verejnosť. Všetky tri mestá sa snažia získať titul Európska komunita športu 2024. V rámci takéhoto združenia plánujú v budúcnosti usporiadať hokejové turnaje či priateľské zápasy miest vo futbale. Liptovský Mikuláš pritom nezabúda ani na znevýhodnených športovcov.

Na polmaratóne je vítaný každý. Foto: mesto Liptovský Mikuláš

Už v sobotu 21. októbra sa bude konať podujatie STOP SHOP Polmaratón, kde sa zúčastnení môžu tešiť nie len na štartovacie balíčky, ale aj voňavý a chutný guláš.