Vatikánsky premiér Parolin aj o žehnaní nezriadených párov: Nie sme cirkvou spred dvetisíc rokov, meníme sa

O žehnaní nezriadených párov a polemike v cirkvi sa vyjadril druhý muž vatikánskej hierarchie. Podľa Pietra Parolina sa dokument dotkol citlivého miesta, ale polemika môže byť dobrá. Afrika zatiaľ od pápeža dostala výnimku a nemusí dať požehnanie pre homosexuálne páry.

Cardinal_Pietro_Parolin_Vatican_Secretary_of_State_at_the_Pontifical_North_American_College_in_Rome_on_Jan_6_2015_Credit_Bohumil_Petrik_CNA Kardinál Pietro Parolin v roku 2015 na Pápežskom severoamerickom kolégiu. Foto: Bohumil Petrík

Predvianočné vatikánske schválenie žehnať aj homosexuálne páry nebudú v Afrike rešpektovať. Odobril nám to pápež František, vyhlásili tamojší biskupi.

Štandard sa pýtal vatikánskeho premiéra kardinála Pietra Parolina, či bolo publikovanie Fiducia supplicans chybou, keďže s dokumentom nesúhlasia viaceré biskupské konferencie. „Dokument vyvolal silné reakcie, lebo sa dotkol veľmi delikátneho a citlivého miesta a vyžaduje si ďalšiu hlbšiu reflexiu,“ priznal Parolin, no nechcel komentovať, či bol chybou, alebo nie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami