Krajniak ukončil členstvo v Sme rodina. Venuje sa písaniu kníh, povedal Kollár

Zasadnutie vlády SR v Bratislave Milan Krajniak. Foto: Dano Veselský/TASR

Milan Krajniak zo svojho pôsobenia v politike vyzdvihol zavedenie rodičovského dôchodku a boj proti progresivizmu. Do inej politickej strany vstúpiť neplánuje. Predseda strany Sme rodina Boris Kollár jeho rozhodnutie chápe.

„Som presvedčený, že sa nám podarilo urobiť veľa dobrých vecí, ktoré ľuďom a rodinám na Slovensku pomohli a budú pomáhať aj v budúcnosti,“ napísal Krajniak. Na margo svojho pôsobenia v Sme rodina skonštatoval, že jeho srdcovou záležitosťou bolo presadenie rodičovského dôchodku.

„Som presvedčený, že v európskej politike sa nám darilo presadzovať víziu Slovenska ako suverénneho národného štátu, ktorý nemá odovzdávať ďalšie kompetenciu do Bruselu a má si zachovať právo veta pri rozhodovaní v EÚ,“ pokračoval.

Politickú kariéru nemá teraz v pláne

„Aby som predišiel prípadným otázkam, nevstupujem do žiadnej politickej strany ani žiadnu nezakladám,“ uzavrel. Dodal, že k témam, ktoré považuje za dôležité, sa chce vyjadrovať aj naďalej prostredníctvom článkov v konzervatívnych médiách alebo prostredníctvom sociálnych sietí.

Krajniak sa stal v roku 2016 poslancom Národnej rady za Sme rodina. V roku 2019 neúspešne kandidoval na post prezidenta. Ministrom práce bol od marca 2020 do mája 2023, s výnimkou trojtýždňovej prestávky, keď podal demisiu.

Vo voľbách 30. septembra minulý rok získalo hnutie Sme rodina, za ktoré kandidoval, 2,21 percenta, čo nestačilo ani na štátny príspevok nieto prekročenie parlamentného kvóra.

Kollár ďakuje za to čo spolu urobili pre ľudí

„Je to nepredstaviteľná drzosť, zrada, ja som úplne rozčúlený,“ zažartoval na úvod pre Štandard Boris Kollár. Predseda hnutia Sme rodina potom už vážnym tónom dodal, že si váži všetko, čo Krajniak pre stranu urobil.

Kollár sa dozvedel o Krajniakovom odchode až z médií, hoci od septembrových volieb blízko komunikujú.

„Vždy v nedeľu máme zakladatelia strany poradu, kde sa Milan zúčastňoval, o jeho dlhodobejšom zámere som vedel. Úplne chápem, že sa chce venovať svojím záujmom, ktoré sú iné ako politika,“ povedal Kollár s dôvetkom, že Milan Krajniak vytrvalo pracuje na dvoch knihách, ktoré má rozpísané.

„Aj keď je pre hnutie strata Milana Krajniaka citeľná, jeho rolu experta pre sociálne veci poľahky prevezme Petra Krištúfková,“ uzavrel Kollár.

So žiadosťou o vyjadrenie sme oslovili aj Milana Krajniaka.


Ďalšie články