Z mesta vychádzajú športové legendy, medaily prinášajú aj tí najmenší

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Mesto žije športom malých aj veľkých. Obyvatelia Liptovského Mikuláša tak nemusia byť hrdí iba na legendu zjazdového lyžovania Peťu Vlhovú, ale aj na malých, no cieľavedomých športovcov z regiónu.

Mladí športovci z Liptovského Mikuláša K úspechu srdečne gratulujeme. Foto: Facebook/Liptovský Mikuláš

To, že Liptovský Mikuláš je centrum športu, je známe všetkým, ktorí ho navštevujú. Žilinský Štandard informoval svojich čitateľov o tom, že sa mesto stalo súčasťou Európskej komunity športu, koncom minulého roka si mohli čitatelia prečítať aj rozhovor s miestnym výnimočným manželským párom, ktorý dobil svet profesionálneho bodybuildingu. Zabudnúť nemožno, samozrejme, ani na hviezdu na snehu Petru Vlhovú.

Rok 2024 pre mesto začína veľmi dobre. Liptovský Mikuláš má totižto ambície usporiadať viacero športových podujatí, pričom do nich chce zapojiť všetky vekové kategórie. A to sa zrejme darí. Vo štvrtok 1. februára totiž mesto informovalo na svojich sociálnych sieťach o veľkom úspechu detských športovcov.

Matej Turčaník si z turnaja karate v Dolnom Kubíne doniesol domov zlatú medailu. Spomedzi 14 karatistov si medailu v kategórii chlapci 8 až 9 rokov do 30 kilogramov odniesol práve on. Dobre sa darilo aj Timei Kožuškaničovej, ktorá si v kategórii kumite kadetky do 54 kilogramov vybojovala bronz.

Mesto si tak naďalej drží reputáciu športovej komunity, do ktorej sa aktívne snaží zapájať svojich obyvateľov. Cieľom je fyzické a mentálne zdravie, kondícia a tiež vzájomné spoznávanie sa a utužovanie medziľudských vzťahov.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok