Útoky na katolicizmus a náboženstvo sú už nuda. Čoraz viac mladých začína zaujímať niečo staršie a latinské

cirkev kostol Foto: Pexels.com

Nielen pohľad na sociologické dáta, ale aj na TikTok ukazuje, že dnešní mladí ľudia sú nielen konzervatívnejší, ale aj viac otvorení náboženstvu ako ich rodičia. A to nie hocijakému, ale rovno tradičnému katolicizmu.

Nedávno sme v Štandarde písali o tichej diskotéke, ktorá sa odohrala prednedávnom v Canterburskej katedrále. Takzvané silent disco, ktorú zorganizoval miestny anglikánsky homosexuálny kaplán, ukázala pozoruhodnú vec. Keď si človek pozerá fotky či videá z toho podujatia, prepadne vás najskôr nezvratný pocit o úpadku viery na Západe.

Lenže hneď na to si uvedomíte, že na tých fotkách akosi nápadne chýbajú dvadsiatnici, pričom väčšinu osadenstva predstavujú ženy okolo štyridsiatky.

Ako je možné, že takéto „rebelské“ podujatie neprilákalo mladých?

Ak si k tomu prirátate katastrofálne štatistiky z Veľkej Británie (približne 300 farností zatvorených v priebehu 5 rokov a účasť na vianočnej bohoslužbe na úrovni dvoch percent populácie, (odhady hovoria, že anglikánska cirkev zanikne približne okolo roku 2060), tak z toho vyvstáva otázka, či sa náhodou forma evanjelizácie, pri ktorej sa cirkev prispôsobuje svetu, neukazuje ako slepá ulička.

Prekvapivé čísla

Ako je možné, že na znesväcujúcej diskotéke chýbali mladí ľudia?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami