Pre košických gurmánov: Chutné tipy na obedové menu v reštaurácii

KOŠICE – Objavte top miesta na obed v Košiciach, kde sa spája bohatstvo chutí od tradičnej slovenskej cez exotickú ázijskú až po autentickú taliansku kuchyňu. Tento sprievodca vám ponúka prehľad deviatich reštaurácií s unikátnymi gastronomickými zážitkami a cenovými reláciami, ktoré potešia každého gurmána.

obedové menu Toto sú chutné tipy na obedové menu v našom meste. Foto: unsplash.com

Márai Bistro – Maďarská kuchyňa s duchom histórie
V srdci Košíc, na mieste bývalého Carpana, sa zrodilo Márai Bistro, ktoré prichádza s výzvou udržať si čaro a atmosféru gastrolegendy.

S cieľom ponúknuť autentický zážitok z maďarskej kuchyne sa Márai pýši cenovou reláciou hlavných jedál okolo 20 eur, zatiaľ čo predkrmy a halušky sú dostupné už pod 10 eur.

V ponuke šéfkuchára, dostupnej medzi 12.00 – 15.00 hod. nájdete napríklad gulášovú polievku a kurací paprikáš, ktoré samostatne stoja po 10 eur, no v kombinácii sú za 16 eur.

Nechýbajú ani klasiky ako rybacia polievka na segedínsky spôsob, Rákocziho tvarožník či iné špeciality ako Eszterházyho plátok.

La Hacienda – Mexická kuchyňa plná chutí
Na Mäsiarskej ulici 430/8 je La Hacienda, kde pripravujú bohatú ponuku mexických špecialít. Už predjedlá ako guacamole croquetas za 5,90 eura či flautas con pollo za 6,90 eura lákajú na ochutnávku. Hlavné jedlá ako enchiladas, quesadillas či burrito s cenami okolo 10 eur sú prísľubom skutočného mexického dobrodružstva.

Nezabúdajte si však rezervovať stôl, aby ste si mohli vychutnať Mexiko na tanieri bez čakania, rovnako aj bohatú ponuku tequíl a originálnych dezertov, ako sú churros.

Precise Kantína – Domáce jedlo za skvelú cenu
Na Strojárenskej 3 vás čaká Precise Kantína, kde za 6,70 eura dostanete denné menu s polievkou, pričom si môžete vybrať z dvoch polievok a troch hlavných jedál.

Kantína ponúka široký výber od klasík po vegetariánske a zdravšie varianty doplnené o sladké dezerty za 3,50 eura. Ideálne miesto pre tých, ktorí hľadajú kvalitné a cenovo dostupné jedlo v pohodlí a bez dlhého čakania.

Enter Košice – Ideálny začiatok dňa
Enter Košice nájdete v OC Optima na Moldavskej 32 je to miesto, kde môžete deň začať rannou kávou a pokračovať v chutnom obede.

Týždenné obedové menu ponúka výber z piatich jedál a jednej polievky s príplatkom 1,50 eura, s cenami hlavných jedál od 8,50 – 9,50 eura. A lá carte ponuka počas víkendov pridáva sezónne špeciality, ktoré potešia každého gurmána.

Koshi Sushi – Japonská elegancia na Hlavnej ulici
Na Hlavnej ulici číslo 43 nájdete Koshi Sushi, kde každý sushi majster kládol dôraz na čerstvosť a kvalitu surovín. Obedové menu sa pohybuje v cenách 8,90 – 9,90 eura a ponúka široký výber japonských špecialít, ktoré sú pripravované bez použitia polotovarov a chemických prísad.

Čerstvé ryby dovážané až päťkrát týždenne zaručujú nezameniteľnú chuť a kvalitu. Rodičov s malými ratolesťami rozhodne poteší detský kútik.

Pizzeria Zvon Košice – Talianske chute v srdci mesta
Pizzeria Zvon na Zvonárskej 4 je známa svojou pohostinnosťou a autentickou talianskou kuchyňou, kde si môžete vychutnať nielen pizzu, ale aj skvelé cestoviny, polievky a dezerty.

Cestoviny tu začínajú už na cene 5 eur, čo z nich robí dostupnú voľbu pre každého. V ponuke majú však tiež nové rizotá, Pizzeria Zvon teda zaručuje pestrý výber a pravú taliansku atmosféru.

Kvôli obľúbenosti sa odporúča rezervovať si stôl vopred, aby ste si mohli užiť skvelé jedlo bez čakania.

Shanghai Aupark Košice – Ázijská rozmanitosť na tanieri
V OC Aupark nájdete Shanghai WOK Sushi, kde si každý deň môžete vybrať z hotových ázijských jedál, alebo si vytvoriť vlastnú kombináciu sushi a wok podľa vlastného výberu.

Reštaurácia ponúka pestrý výber za príjemné ceny, čo umožňuje každému hosťovi nájsť si svoje obľúbené ázijské špeciality a najesť sa dosýta. Nákupy si teda možno spríjemniť o chutný gastronomický zážitok.

Geronimo Grill & Bar – Americká kuchyňa s nádychom dobrodružstva
Aj v OC Optima nájdete Geronimo Grill & Bar, kde si viete pochutnať na dennom menu za cca 9,20 eura. Nechýbajú ani špeciality ako plnená kapusta alebo roast beef sandwich, čo z Geronima robí ideálne miesto pre milovníkov mäsitých pochúťok a amerického štýlu.

Nezabudnite ochutnať aj ich vynikajúce burgre s domácou majonézou a hranolčekmi, kde sa ceny pohybujú okolo 14,90 eur, a urobiť si tak výlet do americkej kuchyne.

U NÁS DOMA BISTRO – Chutí ako z domu
Na Továrenskej 6 je útulné bistro U NÁS DOMA, kde denné menu s cenou od 7,60 – 8,50 eura ponúka výber zo štyroch jedál a dvoch polievok.

Tento podnik je dôkazom, že domáce jedlo môže byť nielen chutné, ale aj cenovo dostupné. Ponuka zahŕňa najchutnejšie koláče, domáce raňajky a obedy, ktoré si môžete vychutnať priamo na mieste, alebo objednať donáškou.

Bistro U NÁS DOMA je ideálne miesto pre každého, kto hľadá pohodlie domova aj v ruchu mesta.

Každý z týchto deviatich tipov na obed v Košiciach prináša niečo unikátne: od tradičných a medzinárodných kuchýň cez cenovo dostupné možnosti až po luxusnejšie gastronomické zážitky.

Či už hľadáte miesto na rýchly obchodný obed, alebo príjemný obed s rodinou či priateľmi, Košice ponúkajú široký výber reštaurácií, ktoré uspokoja každú chuť a každý rozpočet.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok