Kam na kávu v Košiciach? Tieto kaviarne majú nezameniteľnú atmosféru

KOŠICE – Káva nie je len denný rituál, ale aj možný spôsob, ako objaviť nové chute, zdieľať príbehy a vytvárať spomienky. Košický Štandard preto sondoval medzi košickými kaviarňami a zistil, že každá z nich ponúka jedinečný prístup k príprave kávy: od ručne vyrábaných kávovarov cez čerstvo pražené zrná až po inovatívne techniky prípravy nápojov.

kam na kávu Šálka chutnej kávy je vždy dobrý nápad. Ilustračné foto: pixabay.com

V týchto kaviarňach si môžete vychutnať nielen kvalitnú kávu, ale aj atmosféru miesta, ktorá z nich robí viac než len obyčajnú zastávku po vašu dennú dávku kofeínu.

SEVEN RESTAURANT CAFÉ, Mestský park 7

Očarujúca Villa Sandy otvára svoje dvere pre milovníkov kávy a elegancie v Kaviarni SEVEN, kde sa spája bohatá história s moderným pohodlím. V tomto exkluzívnom prostredí, ktoré pripomína Art Nouveau pamiatku, si návštevníci môžu vychutnať šálku kvalitnej kávy spolu s výberom lahodných dezertov z vlastnej produkcie. Pre tých, ktorí hľadajú tiché útočisko v centre mesta, poskytuje kaviareň dokonalé miesto na relax, ale aj formálne stretnutia podčiarknuté príjemnou hudbou a možnosťou podzemného parkovania.

Šálka Kávy, Hviezdoslavova 2

Šálka Kávy je miesto, kde sa spomienky prelínajú s prítomnosťou. Je to kaviareň, ktorá sa pýši atmosférou starých čias, s vintage nábytkom, klavírom a „čačkami“ dotvárajúcimi jej jedinečný charakter. Návštevníci nájdu útočisko plné nostalgických predmetov a kníh, kde si môžu vychutnať nielen kávu a dobré raňajky, ale aj príjemnú atmosféru rodinnej pohody.

Fontána Coffee, Hlavná 46

V kaviarni Fontána Coffee sa zážitok z pitia kávy mení na umenie. S čerstvo mletou kávou pripravovanou ručne vyrobeným kávovarom Victoria Arduino si každý gurmán príde na svoje. Kaviareň ponúka širokú škálu nápojov od soft drinkov až po kvalitné alkoholické miešané drinky, ako aj prvotriednu vinotéku a špeciality z belgickej čokolády.

Benze, Františkánska 1

Benze, kaviareň zasadená do moderného a útulného prostredia, je synonymom pre eleganciu a pohodlie. S lákavou ponukou kvalitnej kávy Caffe Galliano a širokým výberom zákuskov a raňajok predstavuje ideálne miesto pre tých, ktorí si chcú vychutnať kvalitný nápoj v krásnej záhrade alebo na letnej terase.

Saint Coffee, Hlavná 41

V srdci Košíc, neďaleko Dómu sv. Alžbety, je kaviareň Saint Coffee. Miesto, kde sa stretávajú generácie, aby si vychutnali širokú ponuku káv a rozličných slaných i sladkých maškŕt. Či už ide o študentov s notebookmi, alebo o staršie generácie, v pohodlí kaviarne Saint Coffee si môžu dopriať nielen výnimočné kávy, ale aj široký výber dezertov a osviežujúcich drinkov.

Kaviareň Slávia, Hlavná 63

Legenda medzi košickými kaviarňami Slávia vás privíta v secesnej budove plnej histórie a šarmu. Od roku 1900 sa stala dôležitým bodom spoločenského života v meste a dnes pokračuje v tejto tradícii ponukou klasických aj moderných dezertov, voňavej kávy a originálnych kokteilov.

Kávy sveta, Hlavná 20

Pre tých, ktorí hľadajú širokú škálu výberových káv, je miestom snov kaviareň Kávy sveta. S ponukou viac ako 12 odrôd čerstvo praženej kávy a 50 druhov čajov tento podnik láka nielen milovníkov kávy, ale aj tých, ktorí si chcú vychutnať nevšedný čajový zážitok. Personál je hrdý na svoju filozofiu Z plantáže do šálky, čo znamená, že zelenú kávu importujú a pražia priamo na mieste, zaručujúc tak čerstvosť a plnosť chute každej šálky.