Správca zálohového systému upozornil, že sa mu vracia viac obalov, ako je registrovaných

Správca zálohového systému upozornil, že sa mu vracia viac obalov, ako je registrovaných. Podnikatelia predávali neregistrované obaly, ktoré nakupovali v zahraničí. Niektorí si dokonca účtovali 15 centov za neoznačené obaly.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) skontrolovala 147 prevádzok v 73 prihraničných obciach. Nedostatky zistili u 27 podnikateľov. Najhoršie skončili obchody na juhu Slovenska, v Trnavskom a Nitrianskom kraji.

„Inšpektori skontrolovali 419 druhov nápojov. Z nich vyše tretina nebola označená a registrovaná. Rukami nám prešlo vyše 26 306 kusov balení a z týchto vyše dve tretiny neboli registrované a zálohované. Čiže vyše 18-tisíc. Skoro 70 percent,“ uviedla Nadežda Machútová, riaditeľka SOI.

„Veľa z tých podnikateľov prepravuje tovar rovno z Maďarska, nápoje, ktoré potom nie sú označené, nie sú ani zaregistrované. Ja si nemyslím, že po takej veľkej kampani toto niekto urobí z nevedomosti,“ povedala Machútová. 

(tv noviny)



Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac