Video: Dubničania sa môžu tešiť na nové cesty, chodníky, cyklostrasy aj parkoviská

DUBNICA NAD VÁHOM – Mesto Dubnica n. V. začalo v marci s investičnými akciami, vďaka ktorým na konkrétnych úsekoch zvýšia dopravnú bezpečnosť a rozšíria cyklistickú infraštruktúru.

Dubnica, stavebné práce Na Ul. Československej armády v Dubnici n. V. sa začala realizovať investičná akcia. Foto: Ľubomír Chochula

Na Ul. Československej armády rozšíria súčasnú komunikáciu v dĺžke 250 metrov, vznikne 29 nových parkovacích miest, pribudnú dve stojiská na polozapustené kontajnery, vybudujú segregovaný bezbariérový chodník pre peších, ako aj 2,5 metra širokú cyklotrasu, ktorá sa v budúcnosti napojí na ďalšie plánované cykloúseky.

Verejné osvetlenie zmenia na moderné, diaľkovo riadené a stmievateľné s možnosťou umiestňovať naň senzory na zber dát a údajov o pohybe na tejto komunikácii.

Dubnický primátor Peter Wolf pre Trenčiansky Štandard. Zdroj: Ľubomír Chochula

Zmeny nastanú aj na sídlisku pod Kaštieľom, kde budú rekonštruovať úsek cesty, opravia parkovisko a dobudujú chodník. Ďalšou investičnou akciou je rozšírenie kapacity statickej dopravy na sídlisku Centrum II o 20 nových parkovacích miest, čo je v súlade s koncepciou mesta – jedno parkovacie miesto na jednu bytovú jednotku.

Mimochodom, podľa štatistík parkuje v meste vyše 16-tisíc áut, pričom viac ako 50 percent z týchto vozidiel nepatrí fyzickým osobám s trvalým pobytom v Dubnici n. V.

„Investičné akcie v celkovom objeme 360-tisíc eur, ktoré rozbiehame v marci a ktoré by mali byť dokončené počas leta tohto roku, sú financované z rozpočtu mesta. Z toho je najnákladnejšou položkou akcia na Ul. Československej armády (220-tisíc eur),“ prezradil dubnický primátor Peter Wolf.

Verí, že potešia Dubničanov, motoristov, cyklistov aj mamičky s deťmi. „Každý, kto sa zúčastňuje na premávke, nech si už vyberie hocijaký spôsob,“ dodal primátor na brífingu priamo na Ul. Československej armády.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac