Zásahová jednotka mala oči na stopkách, majiteľovi garáže zachránila cenné veci

ŽILINA – Novozriadená zásahová jednotka Mestskej polície v Žiline, ktorá funguje od februára tohto roku, zatiaľ nemala taký výjazd, kde by musela riešiť nejaké vážne narušenie verejného poriadku v meste.

Mestská polícia Žilina Mestská polícia zabodovala u jedného Žilinčana, ktorému zachránila majetok. Foto: MsP Žilina

Jej činnosť sa však prejavuje aj iným spôsobom. Napríklad nedávno si všimli dvaja členovia jednotky počas svojej nočnej zmeny otvorenú garáž. Keď do nej vošli, našli tam cenné veci, ako skúter, kosačku, elektobicykel a podobne. Zistili, kto je majiteľom garáže, prišli za ním domov, zobudili ho a informovali o tom, že si zabudol zamknúť garáž.

„Majiteľ garáže sa nám aj oficiálne poďakoval za túto pomoc, že sme ochránili jeho majetok, lebo asi by dlho netrvalo, kým by to niekto odtiaľ odcudzil. Som rád, že naši policajti boli takí pozorní a zaslúžia si pochvalu,“ povedal pre Žilinský Štandard náčelník Mestskej polície Žilina Peter Mišejka.

„Bol som zaneprázdnený, mal som veľa povinností a nevedomky som zabudol uzamknúť garáž a tiež som nechal kľúče v zámku. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď ma zobudili príslušníci MsP počas noci o pol štvrtej a oznámili mi, že majú kľúče od garáže, kde skladujem elektróny, skúter, e-bajky, vŕtačky a iné hodnotné veci, ktoré hlavne vďaka všímavosti a super práci policajnej hliadky nezmenili majiteľa,“ napísal majiteľ garáže v poďakovaní náčelníkovi MsP Žilina.

Zásahovú jednotku vytvorili z radov mestskej polície. Jej členovia prešli odborným výcvikom a na túto prácu spĺňajú kritériá po stránke fyzickej, psychickej aj morálnej. Majú k dispozícii nadštandardné materiálno-technické zabezpečenie, výzbroj a špeciálne prostriedky ochrany na zásahy a zákroky aj počas incidentov s vyšším stupňom rizika, ako aj verejného poriadku v uliciach mesta. Aktuálne je ich jedenásť, ale ambíciou je rozšíriť tento počet o ďalšieho člena.

„Radi by sme v nej mali aj kynológa. Uvidíme, či sa nám to podarí. V dnešnej dobe, v ktorej stúpa čoraz agresívnejšie narušovanie verejného poriadku a páchanie trestnej činnosti, potrebujeme zareagovať a aj takto budovať rešpekt mestskej polície,“ doplnil pre Žilinský Štandard Mišejka.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac