Na Veľkú noc sa možno pripraviť aj na stanici. Biskup Haľko ponúkne spoveď aj rozhovor

HLAVNÁ STANICA Foto: Profimedia.sk

V základnom balíku dôslednej prípravy na Veľkú noc by mala u katolíka na prvom mieste figurovať sviatosť zmierenia. Biskup Haľko ponúka veriacim, že ho môžu stretnúť aj na železničnej stanici. O pokojné miesto sa už postaral.

Veľký týždeň ponúka veriacim poslednú možnosť spovede pred posvätným trojdním, liturgické slávenie sa začína Zeleným štvrtkom a pokračuje Veľkým piatkom a Bielou sobotou až do veľkonočného rána, počas troch dní, ktoré nesú aj názov triduum, už zvyčajne farnosti či kňazi neponúkajú možnosti pristúpiť k sviatosti zmierenia.

Pomocný bratislavský biskup Jozef Haľko, ako je už jeho zvykom, myslel v tomto období najmä na cestujúcich, ktorým ponúka možnosť prípravy na Veľkú noc, aj ak to nestihli včas.

Vo štvrtok 28. marca a v piatok 29. marca bude od 11.30 do 14.00 k dispozícii na bratislavskej hlavnej železničnej stanici v salóniku na prvom nástupišti. Ponúkne veriacim možnosť rozhovoru i spovede.

Zaujímalo nás, kto na stretnutia s ním chodí: „Aj ľudia z mesta, nielen cestujúci,“ hovorí, „pred rokom sa zastavilo 70 až 80 ľudí,“ na každého má čas.

„Stanica je symbolickým miestom návratu domov,“ spresnil biskup Haľko vo videu na sociálnej sieti v spojitosti s tým, že každá spoveď je zasa návratom k Otcovi.

Nuž a kto by biskupa hľadal aj cez Veľkonočné sviatky, bude to mať zložitejšie. Na Zelený štvrtok bude slúžiť na Daliborovom námestí v Petržalke, na Veľký piatok u minoritov v Karlovke, sobotnú vigíliu v kostole v Dúbravke a na veľkonočnú nedeľu bude mať o 11. hodine slovenskú svätú omšu pre Slovákov v Rajke. Hneď po omši pre rozhlas.


Ďalšie články