Schwarzenegger sa zotavuje po lekárskom zákroku

Herec Arnold Schwarzenegger oznámil, že minulý týždeň absolvoval lekársky zákrok, pri ktorom mu zaviedli kardiostimulátor. Bývalý kalifornský guvernér zákrok absolvoval ešte 18. marca na klinike v Clevelande. O niekoľko dní neskôr sa už zúčastnil na podujatí na ochranu životného prostredia a nikto podľa jeho slov nič nespozoroval.

5FACCE000EC52C3A941986 Arnold Schwarzenegger sa v jednom svojom príspevku na platforme YouTube postavil proti nárastu antisemitizmu v USA. Foto: TASR / AP

„Cítim sa výborne,“ uviedol Schwarzenegger v pondelok vo svojom podcaste Arnolds‘ Pump Club. S úsmevom dodal, že je teraz o niečo viac „strojom“, uviedla agentúra a pripomenula, že tento herec účinkoval vo viacerých filmoch o Terminátorovi, ktorý patrí medzi jeho najznámejšie postavy.

Sedemdesiatšesťročný svalovec trpí vrodeným srdcovým ochorením, takzvanou bikuspidálnou aortálnou chlopňou, s ktorou je spojené vyššie riziko vzniku aortálnej stenózy (zúženia aortálnej chlopne) a zhoršenia prietoku krvi.

Od roku 1997 absolvoval už viacero kardiologických zákrokov. V roku 2020 mu vymenili aortálnu chlopňu, ktorá pomáha pri prúdení okysličenej krvi zo srdca do tela. Lekári mu minulotýždňový zákrok odporučili z dôvodu nepravidelného srdcového rytmu. Kardiostimulátor bol podľa jeho slov najlepším z riešení, aby naďalej zostal v dobrej forme.

Náročnejšiemu tréningu sa Schwarzenegger ešte nejaký čas venovať nemôže. V natáčaní akčného seriálu Fubar, v ktorom hrá agenta CIA, však bude môcť zrejme pokračovať už v apríli.

(tasr, apa)