Nepríjemný začiatok víkendu v Košiciach. Osem zranených osôb

KOŠICE - Jedným z košických sídlisk sa v piatok rozliehalo kvílenie sanitiek. Na križovatke ulíc Trieda KVP a Wuppertálska došlo večer o zhruba 20.30 v Košiciach k vážnej dopravnej nehode.

Nehoda KVP K vážnej dopravnej nehode došlo v piatok večer na košickom sídlisku KVP. Foto: Polícia SR - Košický kraj

Doterajšie informácie hovoria o tom, že Košičan (51), ktorý sedel za volantom auta značky Toyota jazdil po Triede KVP od Popradskej v smere na ulicu Jána Pavla II. „V časti križovatky pri odbočovaní vľavo na Wuppertálsku vošiel do jazdnej dráhy autu značky Volkswagen Bora, ktoré po hlavnej ceste šoféroval 21-ročný vodič z Košíc. Po zrážke skončila Toyota mimo cesty, kde narazila do stromu,“ uviedla pre Košický Štandard krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V čase nehody bolo vo vozidlách spolu 8 osôb (piati dospelí a tri deti). „Dvaja pasažieri z Toyoty utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní, ďalšie dve osoby s kratšou PN-kou a dvaja ľudia utrpeli ľahké zranenia,“ spresnila hovorkyňa. Uviedla, že dvojica z druhého auta utrpela pri nehode ťažké zranenia.

„Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v ich dychu nepotvrdila, na zistenie prítomnosti iných návykových látok im bola dobratá krv. K dopravnej nehode bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy,“ povedala Mésarová.

Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera jej zavinenia jednotlivými účastníkmi, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.





Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok