Ženu jej partner zanedbával. Neuveríte, čo si vymyslela

BRATISLAVA/ NÁMESTOVO – V polovici marca (18. 3.) prišla na námestovské policajné oddelenie mladá žena. Dôvodom bolo podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa.

Vymyslené znásilnenie Žena porozprávala policajtom dramaticky príbeh. Bol však vymyslený. Fotokoláž: Getty Images/Tasr

Žena porozprávala mužom zákona príbeh ako z kriminálneho filmu. Zvláštne bolo, že násilný čin, ktorý sa, podľa jej slov, stal 21. februára večer, ohlásila až po mesiaci.

„Cestou z potravín na jednej z ulíc v treťom bratislavskom okrese ju údajne znásilnil neznámy muž, ktorý bol ozbrojený nožom. Policajti toto oznámenie ihneď odstúpili kolegom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III,“ uviedol pre Bratislavský Štandard krajský policajný hovorca Michal Szeiff s dôvetkom, že v danom prípade išlo o podozrenie z mimoriadne závažného trestného činu.

Policajti okamžite začali pátrať po agresívnom mužovi. „V rámci vyšetrovania bolo nutné vypočuť oznamovateľku, tá však predvolania ignorovala, vyhovárala sa, a na telefonáty policajtov nereagovala,“ popísal hovorca veľmi čudné konanie ženy.

„Vyšetrovatelia neskôr pri preverovaní skutočností, ktoré pani pri oznámení trestného činu uviedla, rovnako aj pri obhliadke označeného miesta, na ktorom malo dôjsť k spáchaniu skutku, zistili, že oznamovateľka si všetko vymyslela, čo napokon aj priznala,“ spresnil Szeiff.

Neskôr „znásilnená“ poznamenala, že konala tak pre nezhody s partnerom. Prekážala jej totiž nevšímavosť muža, s ktorým žila. V policajných štatistikách nie sú pritom takéto prípady ojedinelé.

„Za obdobie posledných mesiacov sa policajti bratislavskej „trojky“ stretli viackrát s historkami, ktorých scenár bol rovnaký ako tento. Podarilo sa im našťastie veľmi skoro preukázať klamstvo oznamovateľov,“ spomenul hovorca. Polícia aj preto vyzýva občanov, aby nezneužívali takýmto spôsobom ich prácu.

„V týchto prípadoch ide o závažný trestný čin, na objasňovanie ktorého je hneď od počiatku nasadený veľký počet príslušníkov polície. Čas, ktorý intenzívne venujú preverovaniu vymysleného prípadu, by mohli využiť účelnejšie, na pomoc ľuďom či vyšetrovanie reálnej trestnej činnosti.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok