Svojich narodenín sa už nedožil. Do športového neba odišla košická legenda

uprimnu sustrast_kosicky Foto: Archív Štandard

KOŠICE – Ešte v nedeľu (7. apríla) sa zúčastnil na zápase a spolu s priateľmi plánovali oslavu jeho okrúhlych narodenín. Tých sa už žiaľ, nedožil.

Vo veku 79 rokov zomrela legenda košického futbalu Anton Flešár. O smutnej správe informoval košický klub FC Lokomotíva Košice. Na svoj večný odpočinok sa Anton pobral vo štvrtok 11. apríla. 

“Je to neuveriteľné, ale dnes nás navždy opustil Anton Flešár, veľká osobnosť klubu a náš priateľ. V nedeľu navštívil zápas svojej milovanej Loky a už sme spoločne plánovali aj oslavu jeho 80. narodenín. Ešte včera večer sme sa s ním smiali na darčeku, aký dostane, no dnes sme sa dozvedeli, že vo veku 79 rokov nás navždy opustil, ” uviedol zdrvený klub FC Lokomotíva Košice.

Anton Flešár sa narodil v roku 1944 v Stropkove, takmer celý život prežil v Košiciach, kde nakoniec  aj zomrel. Svoj život zasvätil futbalu a počas kariéry odohral 218 zápasov v 1. československej lige. S aktívnou kariérou skončil vo veku 32 rokov, kedy odohral svoj posledný prvoligový zápas. 

Počas všetkých zápasov bol aj československým reprezentantom a v roku 1970 sa zúčastnil na Majstrovstvách sveta vo futbale v Mexiku.

(facebook, kol)


Ďalšie články