NTS uskutočnila 51 odberov. S darcami krvi sa na Jazere roztrhlo vrece

Darovanie krvi v MČ Nad Jazerom/ Jazero Košice Darovanie krvi v MČ Nad jazerom. Foto: Jazero Košice

KOŠICE – Je nádherné vidieť, ako sa ľudia dokážu zjednotiť v prospech dôležitých hodnôt. Tento pekný obraz sa potvrdil aj v mestskej časti Košice Nad jazerom, kde sa uskutočnil mobilný odber krvi. Jazerčania sa zišli na miestnom úrade s jediným zámerom – pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Zúčastnilo sa 67 darcov a uskutočnilo 51 odberov

Od samého rána pracovali zdravotníci, pracovníci Národnej transfúznej služby, poskytli nenahraditeľnú pomoc a v plnom nasadení zabezpečili plynulý priebeh odberov v mestskej časti Košice Nad jazerom. Celkovo privítali 67 darcov a uskutočnili úctyhodných 51 odberov. Medzi nimi bolo aj 11 prvodarcov a pán, ktorý sa už blíži k číslu 150 odberov.

Darovanie krvi v MČ Nad jazerom. Foto: Jazero Košice

Darcovia neboli jediní, ktorí niečím prispeli

Okrem samotných darcov však bolo mnoho ďalších, ktorí prispeli k úspechu tohto podujatia. Zástupcovia zdravotných poisťovní rozdávali vitamíny, žiaci SSOŠ na Bukoveckej ulici pomáhali s organizáciou a sami darovali osem odberov krvi. Aj Verejná knižnica Jána Bocatia sa pridala svojím štedrým príspevkom – ročným predplatným do ich úžasnej knižnice pre všetkých darcov.

V súčasnosti je toto podujatie nielen o darovaní krvi, ale aj o prejavovaní solidarity, podpore darcovstva a budovaní komunity. Je to príklad toho, ako malé kroky jednotlivcov môžu mať veľký dopad na celú spoločnosť. Obetavosť Jazerčanov tak môže inšpirovať aj ostatných, aby pomohli budovať lepší svet.

(Jazero Košice)


Ďalšie články
Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Novovznikajúca frakcia Európskeho parlamentu Patrioti pre Európu, ktorej vznik pôvodne ohlásili maďarský premiér Viktor Orbán a český expremiér Andrej Babiš, by už mala mať dostatočný počet členov, aby mohla oficiálne vzniknúť. Najnovším prírastkom majú byť národno-konzervatívne zoskupenia z viacerých západoeurópskych krajín. Kostru novej politickej aliancie tvoria od minulej...