Boxer a poslanec za Matovičovo hnutie Viliam Tankó kopol v ringu do ležiaceho bojovníka

Viliam Tankó, poslanec, politik, poslanecký slib, Národní rada Slovenské republiky, parlament, sněmovna Viliam Tankó. Foto: Profimedia.sk

Incident sa udial v sobotu na podujatí Fight Night Challenge 6 v bratislavskej Tipos Aréne. Viliam Tankó, ktorý je 15-násobný majster Slovenska v boxe a trojnásobný bronzový medailista z majstrovstiev Európy, v súčasnosti pôsobí aj ako poslanec Matovičovho hnutia Slovensko.

Tankó na podujatí asistoval v rohu influencera Jána Murčina, ktorý nastúpil proti štvornásobnému majstrovi Slovenska v kickboxe Pavlovi Vaškovi. Zápasy na podujatí prebiehali podľa boxerských pravidiel, ktoré povoľujú iba údery. Vaško napriek tomu svojho súpera bez povšimnutia ringového rozhodcu niekoľkokrát udrel lakťom.

V druhom kole po zhruba piatom lakti zo strany Vaška už zareagoval prerušením zápasu aj rozhodca. Vaško v tom okamihu zaútočil na Murčina a uštedril mu niekoľko tvrdých úderov a sám následne spadol na zem.

Vtedy už do ringu vtrhli členovia tímov oboch boxerov. Medzi nimi bol aj boxer Viliam Tankó, ktorý do ležiaceho a chrbtom otočeného Vaška kopol. Tankóa od neho musel oddeliť jeden z promotérov.

Vaško skončil mimo ringu, odkiaľ si s Murčinom ešte po zápase vymieňal názory. Organizácia FNC sa od nešportového správania dištancovala a avizovala vyvodenie dôsledkov.

Video z pozápasového incidentu si môžete pozrieť tu.

Vo vlaňajších parlamentných voľbách sa za trojkoalíciu OĽaNO – KÚ – Za ľudí dostalo do Národnej rady 16 poslancov. Medzi nimi boli aj štyria predstavitelia hnutia Pačivale Roma Peter Pollák ml., Lukáš Bužo, Anežka Škopová a práve boxerský šampión Viliam Tankó.


Ďalšie články