Pezinok má parádnu atrakciu. Nad mestom stojí obria vyhliadková lavička

BRATISLAVA – Šesť metrov široká a viac ako tri metre vysoká. Taká je nová vyhliadková lavička, ktorá v posledných týždňoch vyrástla nad Pezinkom. Konkrétne nad Mandľovým sadom v lokalite Škridláky. Je výborným tipom na váš letný výlet spolu s deťmi.

Obria lavička je novou atrakciou mesta Pezinokk Obria, vyhliadková lavička je novou atrakciou mesta Pezinok, Foto: Moú Pezinok

Obriu, nadrozmernú vyhliadkovú lavičku symbolicky uviedol prestrihnutím pásky do prevádzky primátor Pezinka Roman Mács.

Na akciu prišiel spolu s ďalšími zástupcami vedenia mesta evidentne dobre naladený. Napokon, má dôvod na hrdosť – ide o najväčšiu lavičku nielen v Pezinku, ale aj na celom západnom Slovensku.

Malá, no ekologicky úplne prijateľná stavba je úžasným nápadom, ako prilákať do vinárskeho mestečka ešte viac hostí.

Mesto Pezinok získava vďaka novej lavičke krajší vzhľad a príťažlivosť. Okolité vinohrady navštevuje denne množstvo ľudí, ktorým sme týmto spôsobom chceli zintenzívniť zážitok z mesta aj samotnej prechádzky či jazdy na bicykli.

Vidieť odtiaľto skutočne celé mesto a samotná lavička tento zážitok ešte umocňuje,“ povedal po prestrihnutí pásky primátor Mács.

Podobná stavba nebude asi v Pezinku čoskoro žiadnou vzácnosťou, keďže primátor a jeho ľudia chcú do budúcna pokračovať v zatraktívňovaní vinohradníckej krajiny ďalšími zaujímavosťami podobného charakteru.

Dôvodom výberu lokality Škridláky je určite aj to, že ide o suverénne najlepší panoramatický výhľad na mesto Pezinok.

Zámerom mesta bolo zatraktívnenie vinohradníckej krajiny obrou lavičkou, o ktoré je v súčasnosti nielen v Pezinku veľký záujem.

„Mnoho turistov je ochotných za nimi cestovať aj veľké vzdialenosti, a preto sú v hodným doplnkom aktivít zameraných na cestovný ruch,“ povedala autorka myšlienky vybudovania obrej lavičky nad Pezinkom Zuzana Kiczegová z referátu životného prostredia MsÚ Pezinok.

Materiály na výstavbu obrej lavičky sú prírodné a boli volené s ohľadom na charakter okolitej krajiny. Stavitelia lavičky mysleli aj na bezpečnosť.

V priestore pod lavičkou je umiestnená dopadová plocha, kde je upevnený široký pás zatrávňovacej gumy. Tá plní okrem bezpečnostného aj estetický účel.

Lavička čaká prvých, zvedavých hostí, ktorí si bez problémov môžu na jej ploche spraviť aj menší piknik.

Obria lavička nad Pezinkom zaujme určite každého turistu. Foto: Moú Pezinok
Stáročia kultivovaná krajiny rodí skvelé vína. Foto: Moú Pezinok
Primátor Pezinka Roman Mács má o jeden dôvod na úsmev viac. Foto: Moú Pezinok
Z obrej lavičky nad Pezinkom je nádherný výhľad na mesto. Foto: Moú Pezinok