Video: Dubnica testuje novinku. Pozrite sa, ako chcú pomôcť cyklistom

DUBNICA NAD VÁHOM – Dubnická samospráva podporuje rozvoj cyklodopravy, ktorá je najšetrnejšia k životnému prostrediu. Aktuálne je v procese výstavby 250 metrov dlhá a 2,5 metra široká segregovaná cyklotrasa na ulici Československej armády.

dubnica cyklististika mesto V Dubnici n. V. je čoraz viac milovníkov dvojkolesových tátošov. Foto: Ľubomír Chochula

V tejto časti mesta realizujú od marca investičnú akciu, v rámci ktorej pribudnú cyklotrasa a nový bezbariérový chodník pre peších. Súčasnú obojsmernú komunikáciu rozšíria, pričom vznikne aj 29 nových parkovacích miest.

Z hľadiska bezpečnosti to bude veľkým prínosom, keďže tým na ceste zlepšia podmienky pre všetkých účastníkov premávky.

Pre Trenčiansky Štandard hovorí Peter Wolf. Zdroj: Ľubomír Chochula

„Čoskoro má byť vypísaná výzva, do ktorej sa zapojíme s cieľom rozšíriť sieť cyklotrás. Chceme, aby cyklotrasy, samozrejme, že s osvetlením, spojili všetky dôležité miesta a budovy v meste tak, aby sa trasy navzájom prepojili a občania sa mohli na bicykli pohodlne dostať všade tam, kam najčastejšie potrebujú. Nemusia ani vlastniť bicykel, môžu využiť službu bikesharing a takto sa pohybovať po meste,“ povedal pre Trenčiansky Štandard dubnický primátor Peter Wolf.

Okrem toho v Dubnici n. V. v rámci medzinárodného projektu Raptor testujú garáže na bicykle, ktoré sú umiestnené pri obytných domoch. Občania si v nich môžu bezplatne i bezpečne zaparkovať svoje dvojkolesové tátoše.

Dubnický primátor o testovaní garáží pre bicykle. Zdroj: Ľubomír Chochula

Dobrou správou pre cyklistických nadšencov, ktorí radi spoznávajú krásu Považia zo sedla svojho bicykla, je to, že dubnická samospráva má ambíciu zrealizovať vo svojom katastri tiež tri bezpečné cyklonapojenia na Vážsku cyklomagistrálu, ako aj vytvoriť v blízkosti rybníkov peknú oddychovú zónu.

Parkovacia garáž pre bicykle. Foto: mesto Dubnica n. V.