Laššáková uvažuje, že by bol jej poslaneckým asistentom Daniel Bombic

Novozvolená poslankyňa do europarlamentu za Smer Judita Laššáková nevylučuje, že by sa stíhaný bloger Daniel Bombic alias Danny Kollár stal jej poslaneckým asistentom. Vyjadrila sa tak počas tlačovej konferencie strany k výsledkom eurovolieb.

428705297_951006000368475_5999459372963307774_n Ľuboš Blaha, Judita Laššáková a Erik Kaliňák (Smer). Foto: Facebook

Laššáková na otázku, či vie vylúčiť, že si so sebou do Európskeho parlamentu zoberie spolupracovníka z minulosti, Daniela Bombica, zareagovala, že túto možnosť nevylučuje.

„Pán Daniel Bombic nie je môj spolupracovník z minulosti. Určite budem naďalej točiť videá s pánom Dannym Kollárom, čo je jeho umelecké meno. Dali ste mi dobrý nápad, určite o tom pouvažujem,“ vyjadrila sa.

Judita Laššáková, ktorá bola kedysi asistentkou europoslanca Miroslava Radačovského pôvodne kandidujúceho za Kotlebovu ĽSNS, získala v sobotňajších voľbách do Európskeho parlamentu 87 166 preferenčných hlasov. Slovensko bude v europarlamente dokopy zastupovať 15 poslancov. Smer obsadí 5 mandátov.

Laššáková chce byť členkou výboru na ochranu spotrebiteľa

Pre Laššákovú predstavuje Európska únia prostriedok, ktorým sa v strane dokážu priblížiť občanom na Slovensku a práve preto víta spoluprácu, ktorá sa bude rysovať aj vďaka výborom v Európskom parlamente. Povedala, že osobne bude mať záujem o výbor na ochranu spotrebiteľa.

„Pretože v takom prípade budem mať dvojičku aj v Národnej rade SR,“ povedala novozvolená europoslankyňa. Má v pláne, ako tvrdí, venovať sa aj ústavnoprávnym témam v rámci europarlamentu.

O výsledku volieb hovorí ako o „fantastickom úspechu“.

Bloger Daniel Bombic alias Danny Kollár je trestne stíhaný pre extrémizmus či nebezpečné elektronické obťažovanie. Vydané sú naňho tri medzinárodné zatykače. Bombicovi YouTube prednedávnom zrušil účet s takmer 80-tisíc sledovateľmi.

Blaha za nástupcu na post podpredsedu parlamentu nevylúčil Gašpara

Podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Ľuboš Blaha (Smer) sa po zvolení za poslanca Európskeho parlamentu plánuje vzdať funkcie v slovenskom parlamente začiatkom júla, ešte na schôdzi začínajúcej sa v utorok (11. 6.).

Ešte v ten deň by sa mohol zvoliť jeho nástupca. Potvrdil, že jedným z vážnych kandidátov na post je súčasný šéf brannobezpečnostného výboru Tibor Gašpar (Smer).

Samotného mandátu poslanca Národnej rady sa chce Blaha, ako aj jeho stranícky kolega Erik Kaliňák, vzdať deň pred nástupom do Európskeho parlamentu, v polovici júla.

„Dovtedy ďalej fungujeme v slovenskom parlamente, ja ďalej budem na pozícii podpredsedu národnej rady,“ poznamenal Blaha na pondelkovej tlačovej konferencii.

Erik Kaliňák ostáva šéfom zboru poradcov premiéra

Erik Kaliňák bude aj po nástupe do europarlamentu ďalej pôsobiť ako šéf zboru poradcov premiéra Roberta Fica (Smer).

„Práca poradcu sa nevylučuje s mandátom poslanca tak na Slovensku, ani v rámci Európskej únie,“ skonštatoval.

Víťazom volieb do Európskeho parlamentu je Progresívne Slovensko, ktoré získalo 6 poslaneckých kresiel. Druhý Smer obsadí 5 mandátov a tretia Republika 2 mandáty. Po jednom kresle ešte budú mať Hlas a KDH. 

(let, tasr, facebook)