Sagan nebude jediným majstrom sveta v pelotóne. Na Okolo Slovenska mieri ďalšia hviezda

BRATISLAVA – Organizátori na tlačovej konferencii v stredu oznámili viaceré známe mená, ktoré by sa mali postaviť na štart 68. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Okrem viacerých svetových hviezd cyklistiky priamo na trati, sa môžu fanúšikovia cyklistiky tešiť aj na priame prenosy v RTVS.

Julian Alaphilippe z tímu Quick Step Floors Na snímke Francúz Julian Alaphilippe z tímu Soudal Quick-Step víťazí v 1. etape 62. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Už o pár dní odštartujú najväčšie domáce etapové cyklistické preteky Okolo Slovenska. Tradičný septembrový termín pretekov tento rok nahradí posledný júnový týždeň. Organizátori sa museli vyhnúť kolízii s majstrovstvami Európy, ktoré Medzinárodná cyklistická únia UCI presunula kvôli olympiáde v Paríži práve na druhú polovicu septembra. 

Ani to však neodradí viaceré kvalitné tímy pricestovať opäť na slovenské cesty a zmerať si medzi sebou sily na viac ako 700 kilometroch, v piatich etapách. Okrem už tradičných zástupcov z kontinentálnych tímov sa na pretekoch Okolo Slovenska predstaví aj sedem pro tímov a dokonca tri tímy tej najvyššej kategórie world tím.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami