Maďarská prokuratúra ukončila vyšetrovanie údajných zásahov do vyšetrovania korupcie

Maďarská prokuratúra ukončila vyšetrovanie údajných zásahov do vyšetrovania korupcie, nenašla žiadne dôkazy. Spolupracovníkov vlády zo zasahovania obvinil bývalý vládny predstaviteľ a súčasný opozičný líder Péter Magyar.

Maïarsko: Na protivládny protest organizovaný Magyarom prišli tisíce ¾udí Péter Magyar (uprostred) medzi účastníkmi protestu na Deákovom námestí 6. apríla 2024. Foto: Ladislav Vallach/TASR

Magyar obvinenie vzniesol ešte v marci a medzičasom sa stal lídrom najväčšej opozičnej strany TISZA. Magyarova strana označila štvrtkovú tlačovú konferenciu prokuratúry za „neuveriteľnú“ a vyhlásenie považuje za „čiastočne nepravdivé“.

Pôvodný prípad sa týkal bývalého štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti Pála Völnera, ktorého v roku 2022 obvinili z prijímania úplatkov od bývalého predsedu Zboru maďarských súdnych exekútorov (BVK) Györgya Schadla.

Magyar v marci zverejnil nahrávku rozhovoru s bývalou ministerkou spravodlivosti a zároveň svojou exmanželkou Judit Vargovou. Na nahrávke Vargová podrobne popísala údajný pokus spolupracovníkov šéfa Orbánovej kancelárie o pozmenenie dokumentov k prípadu.

(tasr, reuters)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok