V Teatro Colorato sa už tento víkend premiéruje divadlo o Sv. Františkovi

V Teatro Colorato sa už tento víkend premiéruje divadlo o Sv. Františkovi. Pôjde o neklasické spracovanie s témou chudoby a toho, čo všetko, dobré aj zlé, môže v človeku spôsobiť a či vedie ku slobode, ako u Františka. Predstavenie je súčasťou Bratislavských Hanusových dní, ktoré začali uplynulý týždeň.

447785112_832697621627985_6831815623296542116_n Foto: Spoločenstvo Ladislava Hanusa

“S mladými šikovnými študentmi herectva z VŠMU či Cirkevného konzervatória sme pri príležitosti Roka kresťanskej kultúry naštudovali originálny text slovenskej autorky píšucej pod pseudonymom Katja Vox. Inscenácia má nielen oživiť myšlienky sv. Františka, ale sa na ne pozrieť aj s miernym nadhľadom, z nášho slovenského kontextu a miestami aj s humorom,” hovorí režisérka a dramaturgička predstavenia Rebeka Lukáčová o autorskej hre inšpirovanej životom sv. Františka z Assisi.

“Lákadlom pre divákov môže byť aj Schola Vox Cantoris, ktorá k dielu prispeje nádherným gregoriánskym chorálom. Rovnako, verím, zaujmú aj chystané tanečné choreografie. Srdečne pozývame všetkých, ktorým záleží na rozvoji súčasného umenia mladých kresťanských tvorcov,” uzatvára Lukáčová.

Premiéra a repríza: 22. 6. – 23. 6. 2024 o 19:00 v Teatro Colorato.


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok