Poslanci ukončili piatkové rokovanie návrhom novely o sociálnom poistení

Poslanci ukončili piatkové rokovanie návrhom novely o sociálnom poistení z dielne opozičných poslancov Simony Petrík a Dávida Deja (obaja PS).

„Cieľom návrhu zákona je zlepšiť sociálne podmienky študentiek a študentov v dennej forme doktorandského štúdia tým, že tieto študentky a študenti budú nemocensky a dôchodkovo poistení, pokiaľ nevykonávajú inú zárobkovú činnosť,“ vysvetlili predkladatelia.

V rokovaní budú poslanci pokračovať budúci týždeň v utorok (25.6.). Na ráno majú termínované viaceré body, napríklad vládny návrh novely zákona o finančných nástrojoch financovaných z európskych štrukturálnych a investičných fondov, novely zákona o organizácii činnosti vlády, či návrh na skrátené legislatívne konanie o novele zákona o pozemkových úpravách. V utorok ani stredu hlasovať nebudú, najbližšie hlasovanie o prerokovaných bodoch majú naplánované na štvrtok (27.6.).

(tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok