Nemecké úrady počas tohto týždňa zadržali troch ľudí podozrivých zo špionáže

Nemecké úrady počas tohto týždňa zadržali troch ľudí podozrivých zo špionáže pre tajnú službu nemenovanej cudzej krajiny. Ide o Rusa, Ukrajinca a Arména.

Všetci traja mali podľa prokuratúry cestovať do Nemecka v záujme zahraničnej tajnej služby, aby zhromaždili informácie o istej osobe z Ukrajiny. Trojicu zadržali ešte v stredu vo Frankfurte, kde si vyhliadli kaviareň, v ktorej sa mala cieľová osoba nachádzať. Vo štvrtok ich sudca poslal do väzby.

V Nemecku sa v posledných mesiacoch objavilo viacero prípadov so špionážnym pozadím. V apríli napríklad zadržali dve osoby s dvojitým ruským a nemeckých občianstvom pre podozrenia z vyhľadávania cieľov sabotáže na nemeckom území.

V Berlíne zasa pokračuje proces s bývalým vysokopostaveným dôstojníkom Spolkovej spravodajskej služby, ktorý je obvinený zo špionáže pre Rusko v spolupráci s ďalším spoluobvineným. Nemecké úrady tiež zadržali asistenta nemeckého europoslanca Maximiliana Kraha pre podozrenia zo špionáže pre Čínu.

(tasr, reuters)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok