Na Slovensko prichádza televízia DVTV. Jej tvárou je Frindt, možno sa pridá aj Kovačič

Miroslav Frindt Miroslav Frindt. Zdroj: Reprofoto Facebook

Na Slovensku od 1. júla vznikla pobočka českej internetovej televízie DVTV. Jednou z jej hlavných tvárí bude bývalý moderátor RTVS Miroslav Frindt. Kto ďalší pribudne k nemu, ešte známe nie je. Hovorí sa o menách, ktoré prednedávnom skončili v komerčných televíziách, v Joj Jana Krescanko Dibáková a v televízii Markíza Michal Kovačič.

Televízia by mala podľa Frindta začať vysielanie v polovici júla alebo na začiatku augusta. Ponúkať bude exkluzívne rozhovory vrátane vládnych politikov Roberta Fica či Roberta Kaliňáka, ak prijmú pozvanie, povedal Frindt portálu sme.sk.

Frindt odišiel z verejnoprávnej televízie v júni po dlhých 25 rokoch. Zažil viacerých riaditeľov. Do Slovenskej televízie nastúpil v roku 1999. Jedenásť rokov v nej pôsobil ako reportér hlavnej spravodajskej relácie, neskôr pripravoval a moderoval relácie Ranné správy, Správy a komentáre a Interview.

„Neodchádzam rád, nebudem machrovať. Od januára nie som v žiadnych spravodajských prémiových formátoch RTVS, nebudem sa pýtať manažérky televízneho spravodajstva prečo. Mali sme už na začiatku rozdielne pohľady na reláciu Interview,“ povedal k ukončeniu spolupráce s telerozhlasom Frindt.

Pri hľadaní moderátorov pre DVTV je Frindt otvorený aj diskusii s Janou Krescanko Dibákovou a Michalom Kovačičom. Krescanko Dibáková v utorok pre portál Refresher potvrdila, že s Frindtom plánuje „nezáväzné stretnutie“.

Bývalá moderátorka z televízie Joj odišla v apríli. Naznačila, že dôvod jej odchodu súvisí s politickým zameraním diskusnej relácie Na hrane, ktorú moderovala.  

Na sociálnej sieti uviedla, že televízia utlmuje politické spravodajstvo. „V dobrom, bez búchania dvier, ale žiadnu inú cestu som už pred sebou nevidela, hoci ma nikto neposielal preč. Inak sa pozerám na dôležitosť politického spravodajstva, ktorého je už vo vysielaní viditeľne menej,“ napísala moderátorka. Po jej odchode Joj s vysielaním relácie nepokračovala.

Michal Kovačič. Foto: Marko Erd/SME/Profimedia.sk

Prípadnou akvizíciou pre novú televíziu môže byť Kovačič. Ten sa minulý štvrtok stretol s moderátorom DVTV Martinom Veselovským. „Pokecali sme o tom, s akými problémami sa potýkajú slovenské a české médiá,“ uviedol po stretnutí Kovačič na sociálnej sieti.

Na ďalší deň v piatok zverejnil informáciu, že dostal výpoveď po šestnástich rokoch v televízii Markíza. Kovačič v závere májovej relácie Na telo kritizoval vedenie Markízy z vyvíjania tlaku na prácu novinárov. Generálny riaditeľ televízie Markízy Peter Gažík označil jeho konanie za hrubé porušenie pracovnej disciplíny.

Od vytvorenia vlády v roku 2023 do relácií Na telo a Na hrane, ktoré moderovali Kovačič a Krescanko Dibáková, odmietali chodiť niektorí koaliční politici, hlavne zo strany Smer. V októbri roku 2023 označil premiér Robert Fico TV Markíza za nepriateľské médium.

Česká internetová televízia DVTV ponúka internetové predplatné, vydáva aj časopisy. Od svojho vzniku v roku 2014 až do roku 2022 svoj obsah dodávala pre denník aktualne.cz. Tvárami televízie sú moderátori Martin Veselovský a Daniela Drtinová, ktorí v minulosti pracovali pre Českú televíziu.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...