Hybridná vojna: svet pod neustálou neviditeľnou paľbou

Ďalšia veľká vojna môže byť posledná. Ale ako jej môžeme zabrániť, keď ani nerozoznáme existujúcu vojnu?

Lithuania Germany NATO Nemecký kancelár Olaf Scholz na obrnenom vojenskom vozidle. Foto: Profimedia.sk

Vojna je vždy zlá pre všetkých. Samotní ľudia zvyčajne nechcú žiadnu vojnu. Chcú ju tí, ktorí sú pri moci. Ale keďže sami nechcú zomrieť, posielajú bojovať iných ľudí. Najprv ich prinútia nenávidieť ostatných a potom zabíjať. Vojna je neustále sa vracajúca pohroma ľudstva, katastrofa, ktorú si ľudstvo spôsobilo samo. Vo vojne si ľudia kopú vlastné hroby.

Vojnová kondícia a prekonanie únavy z vojny

Ako vidíte: Dnes som sa pokúsil začať „jednoduchým jazykom“. Či to pomôže, je už iná otázka. Pretože čo presne ešte nevieme o vojne, čo by sme teraz mali vedieť? „Už nikdy viac“ bolo heslo, ktoré platí pre prípad, ak by z nemeckej pôdy malo vyjsť násilie. Veľké „Už nikdy viac!“ bolo v Nemecku dlhý čas podstatou štátu. Teraz si myslia, že sú vo vojne s Ruskom. Do budovania armády sa pumpujú ďalšie a ďalšie miliardy.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.