Futbalová noticka: ako Google pomáha prekonávať politickú korektnosť v našich končinách

Niekedy sa pri sledovaní futbalu vynoria spomienky na tristné progresívne ideologické hlúposti, ktoré sa ešte nedávno na ihriskách diali, a s nimi aj nutkanie zistiť, prečo sa už od nich upustilo. 

Tréning Španielska pred finále ME vo futbale proti Anglicku Španielski futbalisti Nico Williams (hore uprostred) a Lamine Yamal (vpravo hore) počas tréningu pred nedeľným finále ME vo futbale proti Anglicku. Foto: TASR/AP

Kdekto sa tu vyjadruje k futbalu, keď z dovolenkového módu prepol na mód „futbalový expert“ a priam blasfemicky konkuruje naozajstným športovým expertom Štandardu Marcelovi Merčiakovi či Samovi Prekopovi. To je, samozrejme, výzva, ktorú musím prijať. 

Samozrejme, netrúfnem si hodnotiť futbal zo stránky technickej, športovej či taktickej, pretože naozaj nie som expert na futbal. Keď VAR nebol, neprekážalo mi to a úplne rovnako mi neprekáža, keď VAR je. A keď namiesto rozhodcov budú nad čiarami a hráčmi poletovať drony vydávajúce pokyny elektronicky modifikovanými hlasmi a píšťalkami, nezavadzajúc hráčom pri hre, tiež mi to asi nebude prekážať. Ako ukázal posledný zápas medzi Holandskom a Anglickom, priemerný dron bude asi lepší než zlý rozhodca. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami