Čo s deťmi počas prázdnin? Bez starkých by sme to nezvládli, tvrdia pracujúci rodičia

Deti sa tešia na voľný čas, pracujúci rodičia ale tuho rozmýšľajú, ako zabezpečiť stráženie pre svoje neplnoleté ratolesti počas dvoch mesiacov letných prázdnin. Ako sami tvrdia, istý čas vyplnia tábory, pomoc starých rodičov či čerpanie ošetrovného (OČR), na šesťdesiat dní to však stále nestačí.

Stressed Businesswoman forced to work from home during lockdown Pracujúca matka. Foto: profimedia.sk

Sociálne siete sa stali miestom, kde si matky a otcovia vzájomne vymieňajú rady a overené triky, ako čo najlepšie vyplniť čas svojim ratolestiam, zatiaľ čo by oni mohli nerušene pracovať. Z dôvodu viacnásobného striedania sa jednotlivých členov rodiny pri opatrovaní im vraj často nevýjde ani spoločná rodinná dovolenka.

„Našťastie mám svokrovcov na dôchodku. Štvorročného varujú oni a osemročný má štyri tábory, každý tábor 100 eur, takže asi tak. Inak, čo viem, tak tábory plus rodičia sa striedajú na dovolenku, takže spoločná rodinná veľakrát ani nie je možná. Nie je to nič moc, keď starí rodičia nepomôžu,“ vyjadrila sa na sociálnej sieti jedna z užívateliek.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.