O mediálnej autocenzúre, alebo ako aj olympiáda ukazuje, prečo je Štandard dôležitý

Začalo to otváracím ceremoniálom, pokračovalo informáciami o ženskom boxe. Zatiaľ čo iné médiá mali problém ukázať realitu olympiády, čitateľ Štandardu sa ju dozvedel okamžite a bez autocenzúry.

Lighting of the Olympic flame by Teddy Riner and Marie-Jose Perec during the Opening Ceremony of the XXXIII Olympic Game Teddy Riner a Marie-Jose Perec zapaľujú olympijský oheň. Foto ČTK / imago sportfotodienst / Richard Callis/SPP

Bol piatok večer, všetci už spali, pri televízii so mnou vydržal len jeden syn. Čakali sme, kedy sa na obrazovke v rámci otváracieho ceremoniálu ukáže naša výprava. Syn pomedzi to zaháňal únavu pretieraním si očí a občas sa pýtal aj na zvláštne výjavy, ktoré videl na obrazovke.

Keď už sa skutočne blížili naši športovci, tých „zvláštnych“ výjavov bolo stále viac. Keď mi bolo jasné, že drag queens tak skoro nezmiznú z obrazovky, zavelil som k umývaniu zubov, upratovaniu a podobným aktivitám, aby som syna odlákal od televízie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.