Video: Zmätený Biden odišiel od lídrov na samite G7. Zasiahnuť musela Meloniová

Prezident USA Joe Biden opäť vyvolal pochybnosti o jeho mentálnom zdraví. Tentoraz na samite skupiny ekonomicky vyspelých štátov G7 v južnom Taliansku celkom bezdôvodne a zmätene odišiel od skupinky ostatných štátnikov, ktorí sledovali predstavenie parašutistov.

Joe Biden

Na videu vidno, ako Biden stojí v skupine štátnikov – medzi ktorými je napríklad šéfka eurokomisie Ursula von der Leyenová, francúzsky prezident Emmanuel Macron, britský premiér Rishi Sunak či talianska premiérka Giorgia Meloniová –, ktorí sledujú parašutistov. Zrazu sa Biden otočí nabok a odchádza nevedno kam. Následne zastaví a gestikuluje rukami.

Na ostatných lídroch je vidno, že nevedia, ako majú zareagovať, a ukazujú si navzájom rôzne posunky. Zasiahne až Meloniová, ktorá k Bidenovi nenápadne príde, poklope ho po pleci a privedie jeho pozornosť opäť k parašutistovi.

Keď sa Biden otočí, má trochu neprítomný či zmätený pohľad. Potom si nasadí slnečné okuliare, ostatní lídri sa k nemu postavia a ďalej sledujú predstavenie.

Je to ďalší z mnohých momentov, keď sa Joe Biden na verejnosti správa zmätene alebo pôsobí unavene. Podľa kritikov z toho vyplývajú logické otázky, či vôbec dokáže zvládnuť ďalšie volebné obdobie v prípade, že by v novembri zvíťazil vo voľbách proti republikánskemu favoritovi, exprezidentovi Donaldovi Trumpovi.

(echo24)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok