Ministerku kultúry nazval sviňou. Šéfdirigent košickej filharmónie odstúpil z funkcie

Šéfdirigent košickej filharmónie Robert Jindra sa začiatkom týždňa dostal do povedomia verejnosti kontroverzným vyjadrením. Ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nominantka SNS) totiž nazval sviňou. Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Pár dní nato sa Jindra rozhodol zo svojej funkcie odstúpiť a generálna riaditeľka košickej filharmónie jeho rezignáciu prijala.

Dirigent Robert Jindra. Foto: ŠFK, Jakub Šimoňák Robert Jindra. Foto: ŠFK, Jakub Šimoňák

O jeho rozhodnutí informovala v stredu (14. augusta) popoludní Štátna filharmónia Košice (ŠFK) na svojom webe.

„Robert Jindra svoju rezignáciu ponúkol v reakcii na jeho nedávne medializované vyjadrenia na adresu zriaďovateľa. Pri prezentovaní svojho názoru volil pod vplyvom emócií nevhodný slovník. ŠFK vždy rešpektuje slobodu slova každého zamestnanca či spolupracujúceho umelca. Za nemenej dôležitú však považuje aj slušnú, nevulgárnu a kultivovanú formu, ktorou je nesúhlas či kritika verejne podávaná,“ píše sa na stránke košickej filharmónie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.