Personálne rošády v krajskej správe ciest. Bývalého riaditeľa Trišča vraj hodili cez palubu

KOŠICE – Relatívne pokojné vody v Správe ciest Košického samosprávneho kraja sa znovu rozčerili. Zdá sa, že razantne. O pár dní sa zrejme dočkáme rozuzlenia.

Trišč Bývalý generálny riaditeľ SC KSK Anton Trišč. Foto: Redakcia

Správa ciest je v posledných mesiacoch v hľadáčiku médií aj polície, a to vďaka kauzám bývalého vedenia pod taktovkou vtedajšieho generálneho riaditeľa Antona Trišča. Vtedy vraj išlo o podozrenia týkajúce sa nákupu predražených bezkontaktných teplomerov, ako aj podozrivý nákup desiatich posypových nadstavieb, ku ktorým chýbali doklady. Práve preto sa ešte 23. novembra 2023 vzdal funkcie.

To neznamenalo, že mal v správe ciest skončiť definitívne. Niekoľko mesiacov nebolo vôbec jasné, čo s ním bude ďalej. Vedenie správy ciest kraja neustále zahmlievalo, či bývalý generálny riaditeľ ostal naďalej ich zamestnancom. Prípadne, či mu ponúkli inú pracovnú pozíciu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.