Denník N priznal, že Martin M. Šimečka vlastní jeho akcie. SNS to chce zakázať zákonom

Riaditeľ vydavateľstva, ktoré vlastní Denník N, informoval, že Martin Milan Šimečka vlastní pol percenta akcií tohto média. Adam Lučanský (SNS) vyzval rodinu Šimečkovcov, aby sa podielu v Denníku N vzdala.

Diskusia Iniciatívy Zastavme ich bratia! Martin Milan Šimečka. Foto: Jakub Kotian/TASR

Lukáš Fila z vydavateľstva N Press pre portál Plus 7 dní poznamenal, že akcie Denníka N vlastní aj sedemdesiat ďalších členov redakcie.

„Vyprosíme si, aby takto boli vo vlastníckych alebo majetkových štruktúrach rodiny poslancov, dokonca predsedu politickej strany, keď dochádza k priamemu ovplyvňovaniu mediálneho priestoru,“ uviedol Lučanský.

„Dovolím si tvrdiť, že Denník N zastupuje politickú stranu a vôbec sa za to nehanbí,“ povedal Lučanský.

Poslanec SNS uviedol, že možno navrhne zákon, ktorý by zakázal, aby verejní funkcionári a im blízke osoby mohli vlastniť médiá.

Martin Milan Šimečka sa stal komentátorom Denníka N v roku 2016, rok po vzniku tohto média.

(lh)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac