Slovan si do odvety vezie sľubný výsledok. V dánskom Midtjyllande remizoval 1:1

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava uhral na pôde favorizovaného dánskeho majstra FC Midtjylland cennú remízu 1:1. Do odvety, ktorá sa bude konať v slovenskom hlavnom meste 28. augusta, si tak vezie hrateľný výsledok.

FC Midtjylland – ŠK Slovan Bratislava Zľava stredopoliar Slovana Juraj Kucka a stredopoliar Midtjyllandu Aral Simsir. Foto: TASR/AP

Postupujúci z dvojzápasu si zabezpečí účasť v základnej skupine Ligy majstrov, čo sa slovenskému klubu naposledy podarilo pred 14 rokmi, keď si v ročníku 2010/2011 najprestížnejšiu futbalovú súťaž zahrala MŠK Žilina. Predtým sa to ešte podarilo klubu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka. Slovan Bratislava tak môže byť štvrtým klubom, ktorý to dokáže.

Úvodný polčas góly nepriniesol

Úvod zápasu priniesol opatrnosť na oboch stranách. V 9. minúte urobil obrovskú chybu brankár Dominik Takáč, no Simsir vo veľkej šanci nemieril presne. Po štvrťhodine hry zahrozil z diaľky Osorio, ktorého pokus skončil na žrdi. Domáci boli útočne aktívnejší, Slovan čakal na rýchle kontry a po dvadsiatich minútach Weiss našiel Bajriča, no zakončenie mu nevyšlo.

V 26. minúte musel tréner „belasých“ pristúpiť k vynútenej zmene, zraneného Zuberuho nahradil Szöke. Hostia mohli krátko nato otvoriť skóre, Toličovu strelu tečoval Strelec pätičkou, no Olafsson vytiahol dôležitý zákrok. Tolič sa následne dostal opäť k lopte, prestrelil však bránku.

Spoza šestnástky zakončil Barseghjan, brankár domácich držal stav 0:0. V 40. minúte sa dostal do úniku Osoriu a Takáč vytlačil pokus na konštrukciu.

Skóre otvoril po zmene strán hosťujúci Blackman

Po zmene strán bol Slovan stále viac aktívnejší. V 56. minúte sa pripomenul Strelec, s ktorého pokusom Olafsson nemal problém. Po hodine hry si Blackman vymenil loptu s Barseghjanom a panamský obranca trafil presne medzi nohy domáceho brankára. Midtjylland bol blízko vyrovnania, Franculino preloboval Takáča, no lopta skončila na pravej žrdi.

Slovan bol tiež nebezpečný, opäť sa pripomenul na pravej strane Blackman, ktorého center našiel Strelca, útočník však nemieril presne. Po prihrávke striedajúceho Maka si vytvoril priestor pred šestnástkou Tolič, Olafsson vyrazil strelu na roh. Na druhej strane sa Franculino po chybe Bajriča dostal sám pred bránu, netrafil presne.

Vyrovnal striedajúci hráč

Krátko nato však už Chilufya dostal prihrávku od Becha Sörensena a poslal ju presne k pravej žrdi. Dánsky tím mohol ísť aj do vedenia, Simsirovu strelu však zlikvidoval skvelým zákrokom Takáč. V úplnom závere mohol Gabriel preklopiť výsledok na stranu Midtjyllandu, zakončil však mimo bránku.

Tréner Weiss je s výsledkom spokojný

Tréner Slovana Vladimír Weiss neskrýval po zápase spokojnosť s prístupom, predvedeným výkonom a aj s výsledkom. „Nasadili sme ofenzívnu zostavu. Hrali sme dobre, mali sme šance, aj súper mal šance. Škoda toho gólu, zbytočne sme inkasovali. Pri všetkej skromnosti ale musíme byť s remízou spokojní,“ zhodnotil tréner Slovana.

Vyzdvihol predovšetkým výkon brankára Dominika Takáča, ktorý podľa jeho slov chytil dva až tri čisté góly. „Je to vynikajúci brankár, ukázal svoju kvalitu a potvrdil, že bol naša najväčšia predsezónna posila,“ ocenil výkon slovenského brankára Weiss.

Fanúšikom odkázal, že počas nadchádzajúceho týždňa zapracujú na niektorých veciach a do odvety dajú všetko. „Verím, že o týždeň rozhodneme a pred domácim publikom sa nám podarí postúpiť. Budeme bojovať,“ dodal.

Zostavy oboch mužstiev:

Midtjylland: Olafsson – Andersson, Diao, Bech Sörensen, Juninho (64. Gabriel) – Osorio (46. Brynhildsen), Ch. Sörensen, Martinez, Simsir (84. Krüger-Johnsen) – Franculino (84. Askildsen), Buksa (75. Chilufya)

Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu (26. Szöke) – Bajrič, Kucka – Barseghjan (81. Marcelli), Tolič (81. Savvidis), Weiss (72. Mak) – Strelec (81. Metsoko)

Rozhodcovia: Hernandez – Naranjo, Sanchez Rojo (všetci Šp.)

(gko, tasr)


Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy…
Prejsť na článok
Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok