Džudistka Tománková sa v Lime stala dorasteneckou majsterkou sveta do 44 kilogramov

Slovenská džudistka Patrícia Tománková sa stala v Lime dorasteneckou majsterkou sveta v hmotnostnej kategórii do 44 kg. Členka juniorského olympijského tímu si vybojovala tretiu medailu z dorasteneckého svetového šampionátu za sebou.

Tlaèová konferencia po majstrovstvách Európy do 18 rokov v džude Patrícia Tománková. Foto: Jakub Kotian/TASR

Okrem dvoch zlatých má doma i bronz z roku 2022. Tento rok v kategórii do 44 kg vybojovala aj titul majsterky Európy.

Tománková tak nadviazala na prvenstvo z minulého roka. Vlani v chorvátskom Záhrebe triumfovala do 40 kg. Sedemnásťročná členka 1. JC Pezinok si v Peru najskôr v osemfinále poradila v nadstavenom čase s Aizat Naukenovovou z Kazachstanu. Vo štvrťfinále vyhrala nad Belgičankou Maelys Dapaovou vďaka dvom waza-ari. V semifinále rovnako na waza-ari nad Alinou Bogusovou, ktorá štartovala ako neutrálna športovkyňa. Finále s Brazílčankou Julianou Yamasakiovou bolo vyrovnané. Napokon po 8 minútach a 13 sekundách sa z víťazného ipponu radovala slovenská dorastenka. Informoval o tom portál olympic.sk.

(tasr)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok