Pellegrini vníma blahorečenie Havlíka ako morálne posolstvo človeka, ktorý sa nevzdal viery

Prezident v príspevku na sociálnej sieti napísal, že blahorečenie Jána Havlíka chápe ako silné morálne posolstvo človeka, ktorý sa nevzdal svojej viery, hodnôt a presvedčenia.

pellegrini Peter Pellegrini. Foto: Jakub Kotian/TASR

Havlík zostal hodnotám podľa Pellegriniho verný aj v tých najhorších časoch útlaku, aj za cenu straty vlastného života. „Títo tichí a nezlomní hrdinovia doby sú príkladom, ktorý nás v živote inšpiruje a robí duchovný život národa bohatším a hodnotnejším,“ skonštatoval.

Ján Havlík sa stal v sobotu ďalším blahoslaveným na Slovensku. V roku 1965 zomrel ako 37-ročný na následky mučenia v komunistických väzniciach.

(tasr)


Systém Pegasus predstavuje novú generáciu sledovacích nástrojov. Jeho použitie vyvoláva otázky legality, pretože nejde o klasický model odpočúvania štátom, ale o spyware súkromnej spoločnosti, ktorá sa správa ako inteligentný počítačový vírus. Spory o jeho legálnom použití sa budú zrejme odvíjať od toho, ako by bol tento software využívaný v praxi. Viac v článku.

prečítať viac

Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac