Studenič vidí za svojim predčasným odchodom z kvalifikácie na olympiádu nedostatok komunikácie

Slovenský hokejista Marián Studenič uviedol, že jeho predčasný odchod z reprezentácie pred začiatkom olympijskej kvalifikácie v Bratislave bol neprofesionálny.

Slovensko - Dánsko Na snímke brankár Sebastian Dahm (Dánsko) a hráč Marián Studenič (Slovensko) v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Dánsko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v sobotu 29. mája 2021. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Napriek tomu však zdôrazňuje, že celej situácii sa dalo predísť, ak by s ním tréneri včas komunikovali počas prípravy v Bratislave.

Studenič na sociálnej sieti vysvetlil, že jeho minulé sezóny skončili neskoro a nemal takmer žiadnu letnú prípravu. Napriek tomu s radosťou prijal pozvanie do reprezentácie. „Prvé precitnutie prišlo hneď po príchode do kabíny, kde som zistil, že som mimo základnej zostavy,“ uviedol Studenič.

Po niekoľkých dňoch bez vysvetlenia sa sám opýtal trénerov na svoju situáciu a dostal odpoveď, že to súvisí s jeho neskorým príchodom na zraz, čo vopred komunikoval s realizačným tímom, ktorý však s tým podľa jeho slov nemal problém.

Studenič zdôraznil, že rešpektuje rozhodnutia trénerov, no cítil, že jeho miesto by mohlo byť prenechané mladšiemu hráčovi, ktorý by mohol získať reprezentačné skúsenosti. „Nie som nahnevaný, ani urazený, verím tomu, že Slovensko ešte budem reprezentovať, ale férová komunikácia a vzájomný rešpekt sú kľúčové,“ dodal.

Prezident SZĽH Miroslav Šatan po kvalifikácii uviedol, že komunikácia s Mariánom Studeničom v budúcnosti už nebude. „Viedli sme s ním dlhú debatu pred úvodným duelom s Rakúskom, no rozhodol sa tak, ako sa rozhodol,“ povedal Šatan.

(mm)