Olympijská maratónkyňa bojuje o život. Bývalý partner ju polial horľavinou a zapálil

Ugandská športovkyňa Rebecca Cheptegeiová je v kritickom stave po tom, čo ju jej bývalý partner polial horľavinou a zapálil. Tridsaťtriročná olympijská maratónska bežkyňa utrpela popáleniny na 75 percentách tela, uviedla miestna polícia.

Rebecca Cheptegeiová Ugandská bežkyňa Rebecca Cheptegeiová. Foto: X

Ako uvádza britská BBC, incident sa stal v nedeľu v dome Cheptegeiovej v meste Endebess na severe Kene, kde trénovala. Športovkyňu zachránili susedia. Útočník údajne taktiež utrpel popáleniny, povedal novinárom šéf miestnej polície Jeremiah Kosiom. Oboch zranených hospitalizovali v nemocnici v Eldorete, hlavnom meste regiónu.

„Dvojicu bolo počuť hádať sa pred ich domom. Počas hádky videli, ako muž ženu polial tekutinou a potom ju podpálil,“ uviedol Kosiom. Cheptegeiová pochádzajúca z regiónu neďaleko za hranicami Ugandy, si údajne kúpila pozemok v okrese Trans Nzoia a postavila si tam dom, aby bola blízko viacerých kenských športových tréningových centier.

V správe, ktorú komunikoval miestny správca, sa uvádza, že sa o pozemok hádali.

Cheptegeiová skončila na uplynulých olympijských hrách v Paríži na 44. mieste v maratóne.

BBC pripomína, že v Keni vzrastajú obavy po zvýšenom počte útokov na športovkyne, pričom viaceré z nich sa skončili smrťou. V apríli 2022 našli v meste Iten v údolí Rift Valley ďalšiu bežkyňu Damaris Mutuová, ktorú našli uškrtenú v dome s vankúšom na tvári.

Stalo sa to niekoľko mesiacov po tom, čo v tom istom meste našli dobodanú kenskú bežkyňu na dlhé trate Agnes Tiropovú. Terčom útokov sa stali aj muži. V decembri minulého roka útočníci v Eldorete dobodali na smrť ďalšieho ugandského atléta Benjamina Kiplagata.

(mas)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok