Kanoistka Mintálová predčasne ukončila sezónu, kritizuje vedenie Slovenskej kanoistiky

Napätá situácia v slovenskej kanoistike vyústila do rozhodnutia slovenskej kajakárky Elišky Mintálovej predčasne ukončiť sezónu.

vodná slalomárka Eliška Mintálová finálová jazda Eliška Mintálová na Majstrovstvách Slovenska. Foto Novák/TASR

Mintálová oznámila, že sa nezúčastní na záverečných dvoch podujatiach Svetového pohára 2024 vo vodnom slalome v talianskej Ivrey a španielskom Seu d´Urgell.

„Je mi to ľúto, no po dohode s trénerom som sa rozhodla, že už pretekať nebudem. Ivrea a La Seu sú moje srdcovky, kde som dosiahla nádherné výsledky,“ uviedla Mintálová na svojom faceboovom profile.

Mintálová naznačila, že dôvodom jej rozhodnutia je nedostatok podpory zo strany vedenia Slovenskej kanoistiky a neustála kritika, najmä po jej vystúpení na olympiáde v Paríži, kde obsadila 9. miesto. Tímlíder slovenského olympijského tímu vo vodnom slalome Martin Stanovský ml. kritizoval jej výkon a tvrdil, že sa od minulej olympiády neposunula, napriek lepším podmienkam.

„Prepáčte, už viac nevládzem! Milujem tvrdú prácu, ale v tejto atmosfére to nie je možné,“ napísala Mintálová, poďakovala svojmu tímu a sponzorom a vyjadrila nádej, že jej rozhodnutie ľudia pochopia.

(mm)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok