Ikona trúchliacej Bohorodičky pomáha v duchovnom zápase za nenarodené deti

Nadácia Fides et Ratio realizuje kampaň, pomocou ktorej pozýva veriacich, aby sa zapojili do duchovnej pomoci nenarodeným deťom. Za týmto účelom vytvorila kartičku duchovného zápasu za nenarodené deti.

Zľava člen Nadácie Fides et Ratio Dmitrij Olšovský, predseda Spoločenstva Ladislava Hanusa Juraj Šúst, biskup František Rábek a členovia Fides et Ratio Tomáš Kováčik a Jozef Filko. Zdroj: Fides et Ratio Zástupcovia Nadácie Fides et Ratio Dmitrij Olšovský, Juraj Šúst, Tomáš Kováčik, Jozef Filko a biskup František Rábek. Zdroj: Fides et Ratio

Aby bola dostupná všetkým, kartičku veriacim záujemcom nadácia daruje bezplatne – hradí aj poštovné náklady. Kartička, ktorú si možno objednať na www.nfr.sk/zapas, obsahuje ikonu Bohorodičky trúchliacej nad potratenými deťmi a modlitbu napísanú sv. Jánom Pavlom II., ktorú napísal na záver encykliky Evangelium Vitae.

„Život je dar, ktorý dostávame od Boha, od Pána života a smrti. Nemáme právo nikomu život vziať, to je ťažký hriech. Ochrana života, zvlášť tých najbezbrannejších nenarodených detí, je predovšetkým duchovným zápasom. Uvedomujeme si, že sami nemôžeme v tomto zápase zvíťaziť, pretože je to boj o duše ľudí a ich spásu. Je to boj Zlého ducha proti Bohu a človeku. Preto sme pripravili kartičku duchovného zápasu za nenarodené deti, ktorú požehnal kňaz. S jej pomocou chceme prosiť Pána Boha o pomoc,“ povedal Jozef Filko, správca Nadácie Fides et Ratio. 

(mja)